Od očaravajućih obala i kristalno čistih voda, do kulturnih spomenika i delikatnih specijaliteta

ZIMOVANJE

Dobrodošli u svet snežnih čarolija sa Sanja Travel turističkom agencijom! Ove zime, pridružite nam se na nezaboravnom zimovanju u najlepšim ski centrima Srbije i regiona. Iskoristite priliku da steknete nezaboravna iskustva i uživate u prelepim snežnim pejzažima koje priroda nudi.

Naša ponuda obuhvata zimovanje na poznatim ski centrima u regionu i Evropi. Bilo da ste iskusni skijaš, snowboarder ili početnik, naši aranžmani su prilagođeni svim nivoima veštine i uzrasta.

Uz Sanja Travel turističku agenciju, vaše zimovanje postaje pravo uživanje. Naši stručni instruktori skijanja i snowboardinga obezbediće vam sigurno i zabavno učenje, dok će naša iskusna ekipa brinuti o vašoj udobnosti i organizaciji.

Bansko

Bansko je najstarija i najviša planinska oblast u Bugarskoj u kojoj se okuplja skijaška elita iz celog sveta. Smešteno je na 1350 m nadmorske visine na severnoj padini planine Rila. Bansko raspolaže sa ukupno 55 km uređenih skijaških staza različitih nivoa težine i različite dužine. 

Prosečna temperatura u januaru je oko -2°C. Sneg obilno pada i pravi stalni snežni pokrivač od oko 2m. Grad se nalazi na 930m nadmorske visine, a iznad Banskog izdvajaju se dva skijaška regiona: donji (1100-1600 m) i gornji (1700-2500 m) staze za slalom i veleslalom. Nalazi se na 150 km južno od Sofije, na severnoj strani planine Pirin (proglašene za nacionalni park).

bansko skijanje zimovanje

Borovec

Borovec je najstariji i najveći savremeni skijaški centar u Bugarskoj koji već duže vreme privlači skijašku elitu iz celog sveta. Nalazi se 73 km od Sofije, a samo 473 km od Beograda. Smešten je na severnim padinama planine Rila, u podnožju najvišeg vrha na Balkanu, Moussala (2925m). Pokriven je bujnom borovom šumom a prostire se na nadmorskoj visini od 1350 m.

borovec skijanje zimovanje

Poseduje vrhunsku mrežu skijaških staza za sve kategorije skijaša, a naročito je pogodan za alpske discipline. Borovec je dva puta bio domaćin Svetskog Kupa u alpskom skijanju. Ukupna dužina staza iznosi 40 km. Instaliran je sistem od devet žicara i to: jedna četvorosedna, jedna jednosedna i šest vučnih žičara sa ukupnom propusnom moći od 8.150 skijaša na sat. Najviši skijaški vrh je na 2560 m. Borovec je prekriven snegom od novembra do maja zahvaljujući mikroklimi (srednja januarska temperatura je – 4.6 C). 2004 godine uredjena je nova staza Musalenska koja je duga 12 km, kao i dva četvoroseda sa kapacitetom od 2.400 skijaša na sat.