PARIZ

Pariz, poznatiji kao grad svetlosti, jedan je od vodećih gradova Evrope, kako u oblasti biznisa tako i u oblasti kulture. Takođe jedan od omiljenih gradova svih vremena među turistima. Jako puno stvari vezuje se za ovaj grad – moda, grandiozni spomenici i znamenitosti, romantične šetnje duž Sene, kafići gde se umetnici sreću – i sve priče vezane za ovaj grad su istinite. Pariz je dom mnogih legendarnih znamenitosti, kao što su Ajfelov toranj ili Luvr. Međutim, najbolji deo posete gradu postaje kada šetate ulicama Pariza i pronalazite male, divne restorane, prodavnice, suvenirnice, butike svetski poznatih dizajnera ili jednostavno kada šetate pored Sene sa vašom voljenom osobom. Bez obzira šta radite, Pariz će vas sigurno očarati i biće vam doživotna uspomena.

Ajfelova kula (Toure Eiffel) – Nezaobilazno mesto svih onih koji maštaju o gradu svetlosti. Može se slobodno reći da Ajfelov toranj glavni simbol Pariza. Visina od 300 m omogućava na njegov vrh bude vidljiv iz svih delova grada. U vreme kada je izgrađen, u 19. veku, bio je najviša građevina u svetu. Ima tri nivoa, pa se do drugog možete popeti peške, stepenicama, dok do samog vrha vozi lift u koji možete ući sa drugog nivoa ili krenuti od podnožja. Veličansten pogled koji se pruža na grad čini je nezaobilaznom stanicom putnika iz celog sveta.

Trijumfalna kapija (Arc de Triomphe) – Nalazi se na kraju avenije Jelisejska polja, u centralnom delu Trga Šarl de Gol Etual, odnosno kružnog toka odakle se zrakasto pruža dvanaest ulica. To se najbolje može videti sa vrha kapije, dokle se možete popeti uzanim stepeništem (234 stepenika) pošto Trijumfalna kapija nema lift. Naročito je zanimljiv pogled u večernjim satima, kada osvetljene ulice dolaze do izražaja, a njihovo zrakasto pružanje od trga podseća na zvezdu. Otuda i u nazivu trga reč zvezda – etoile (etual).

Nova Kapija (Grande Arche de la Defense) – Centralna figura u modernom i poslovnom delu grada, Defons, je definitivno savremena Kapija koja predstavlja i granicu između starog i novog dela grada. Projektovana je tako da se unutar nje nalazi poslovni prostor sa mnoštvom kancelarija, a njen spoljašnji izgled govori da je reč o novijoj građevini savremenih arhitektonskih rešenja. Nalazi se tačno naspram trga na kome je Trijumfalna kapija, pa se veoma lepo može videti i sa Trga Etual, a naročito sa vrha Trijumfalne kapije.

Luvr (Louvre) – Ako ne najpoznatiji, jedan je od najpoznatijih muzeja na svetu. Poseduje neverovatnu kolekciju umetničkih dela. Prvobitno je bio kraljevska palata, a krajem 18. veka je postao javni muzej. U zavisnosti od toga koliko detaljno želite da ga obiđete, dobro isplanirajte vreme kako biste se organizovali na najbolji način. Ne dozvolite da Luvr pamtite samo po Mona Lizi jer je on mnogo više od toga. Ukoliko nemate vremena za Luvr, svakako uvek je tu varijanta i da prošetate kroz ceo kompleks ispred zgrade muzeja, pored staklene piramide i kroz park koji se prostire u produžetku.

Trg Konkord (La place de la Concorde) – Zgodno ga je posetiti kad ste u blizini Luvra, idući ka njemu ili vraćajući se. Najveći je trg u Parizu, a tim ogromnim prostranstvom dominiraju dve fontane i egipatski obelisk iz Luksora. Nekada, za vreme Francuske revolucije, je nosio naziv Trg Revolicuje i na njemu se nalazila giljotina gde su pogubljeni i neki od poznatih ličnosti iz francuske istorije.

Bazilika Sveto srce (Sacre Care) – Posle Notr Dama, ovo je druga gotska građevina u gradu koja svojim izgledom pleni turiste koji je uvršćavaju u top deset mesta za posetiti u francuskoj prestonici. Zauzima središnje mesto na brdašcu Monmartr koje je poznato po mnogim umetnicima, naročito slikarima i muzičarima, boemska četvrt prepoznatljive atmosfere. Ne može se reći da li je lepša kad joj priđete ili dok je gledate iz podnožja okruženu travnjakom koji svojom bojom kontrastira belini kamena od koje je sagrađena. I ovde je moguće popeti se do balkona bazilike odakle se može videti panorama grada.

Mulen ruž (Moulen Rouge), na prvi pogled prepoznatljiv kao crvena vetrenjača, je svetski poznat kabare i noćni klub, u kome su nekada nastupali Frenk Sinatra i Edit Pijaf. Poznat je po raznovrsnim muzičkim predstavama i kan kanu. Nalazi se u lascivnoj četvrti Pigal i iako predstave nisu baš za svačiji džep, velike su gužve za karte.

Katedrala Notr Dam (Notre dame) – Ovo je najpoznatija katedrala u Parizu, a smatra se i jednom od svetski  najznačajnijih gotskih građevina. Ispred katedrale je plato ispod koga se nalazi kripta sa arheološkim muzejom Notr Dama. Unutrašnjost katedrale je poznata po velikim orguljama i nekoliko spektakularnih prozora (rozeta), ali i po zvonu o koje je udarao Kvazimodo, izmišljeni junak iz romana Viktora Igoa “Zvonar Bogorodičine crkve”.

Monparnas – Zgrada visoka 206 m, odakle se mogu napraviti fantastične fotografije Ajfelove kule, a i sam pogled na grad je prelep. Ujedno i najviša tačka sa koje možete uživati u panorami Pariza sa Ajfelovim tornjem.

Luksemburški park (Jardin du Luxembourg) – Ima veliku površinu, nešto više od 22 h sa velikim baštama i fontanama. Bio je u vlasništvu vojvode od Luksemburga po kome je dobio ime, a kasnije ga je kupila Marija Mediči. U to vreme je bio ukrašen u italijanskom stilu, mada je kasnije, kada je otvore za javnost, redizajniran više u francuskom stilu, ali se i tu nastojalo da se sačuva njegov originalni izgled. Parkom možete šetati, sesti na neku od klupa i stolica ili uživati u nekim od aktivnostima kao što su plovidba jezerom, jahanje konja i slično, što je deci posebno zanimljivo.

Most Aleksandar III – Iako samo od jedan od tridesetak mostova koji spajaju levu i desnu obalu Sene u Parizu, ovaj most se smatra najlepšim od svih mostom. Podignut je u čast francusko-ruskog prijateljstva, a njegovoj lepoti i velelepnosti doprinose četiri stuba visine 14 m čiji su vrhovi pozlaćene statue za koje se veruje da čuvaju most. Još jedan od mnogobrojnim detalja i ukrasa su Nimfe Sene i pozlaćeni grb Francuske koji se nalazi na sredini mosta.

Okolina Pariza

Versaj (Versailles), kraljevska palata, se nalazi na 24 km jugozapadno od Pariza. Versaj je poznat po svom velepnom vrtu sa fontanama i jezerom kao i mnoštvu impozantnih prostorija u samom dvorcu uređenih u baroknom kitnjastom stilu. Dvorac Versaj potiče iz perioda Luja XIV, a posebno mesto u njemu zauzima poznata dvorana sa ogledalima gde je potpisan Versajski sporazum kojim je završen Veliki rat.

Diznilend se nalazi na 35 minuta vožnje od Pariza i predstavlja jedini Diznijev zabavni park na teritoriji Evrope. Sastoji se iz dva dela: Diznijevog studija gde možete videti kako se stvaraju Diznijevi filmovi i Diznijev park sa brojnim atrakcijama i aktivnostima za decu i roditelje. Pored bajkovitog sveta iz Diznijevih crtanih filmova, u Diznilendu ćete imati priliku da sretnete i mnoge Diznijeve junake, da se sa njima fotografišete i uživate u zabavnim vožnjama ovog sveta fantazije.

SANJA TRAVEL PONUDA

PARIZ  sa posetom Veroni, Milanu  i Ljubljani

 8 DANA 5 NOĆENJA – AUTOBUSOM

Paket aranžman – prevoz, smeštaj i  razgledanja

1. DAN putovanja (sreda) BEOGRAD – VERONA (okolina)
Sastanak grupe u 05.15 h ( radi preuzimanja obezbeđene peronske karte) na glavnoj beogradskoj autobuskoj stanici „ BAS “ , sa predviđenih perona od 34 do 41 ( ukoliko davalac usluga BAS, drugačije ne odredi). Ulaz na predvidđene perone je iz Karađorđeve ulice ( preko puta hotela Prezident ). Predvđeno vreme polaska u 06.00 h. Vožnja autobusom kroz Hrvatsku i Sloveniju sa kraćim zadržavanjima radi odmora. Po dolasku u Veronu, šetnja po starom delu grada: Trg Bra, Arena, Trg Erbe i grobnice porodice Skala. Nakon posete Veroni u večernjim satima smeštaj u hotel u okolini Verone. NOĆENJE.
2. DAN (četvrtak) VERONA (okolina) – MILANO – PARIZ. 
DORUČAK i odjava iz hotela. Nastavak putovanja za Milano. Po dolasku parkiranje autobusa na predviđenom parkingu i odlazak metroom do centra. Šetnja i razgledanje grada sa čuvenom milanskom katedralom – remek delom gotske umetnosti. Duže slobodno vreme do večernjih sati kada je predviđen polazak za Pariz. Noćna vožnja do Pariza sa kraćim usputnim odmorima.
3.DAN (petak) PARIZ – KRSTARENJE SENOM. 
Po dolasku panoramsko razgledanje grada autobusom: Opera, trg Konkord, Jelisejska polja, Trijumfalna kapija, Ajfelova kula, Latinski kvart, Panteon, Notr Dam… (u zavisnosti od saobraćajnih uslova). U okviru razgledanja fakultativno krstarenje Senom. Smeštaj u hotel. Slobodno posle podne za individualna razgledanja i aktivnosti. NOĆENJE.
4.DAN (subota) PARIZ – VERSAJ – PARIZ. 
DORUČAK. Fakultativni odlazak autobusom za Versaj – najluksuzniju kraljevsku palatu Evrope, obilazak glavnog dvora sa najbogatijom zbirkom umetničkih dela, Dvoranom ogledala… Povratak u Pariz. Ostatak dana slobodan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta na Montmartre, pešačko razgledanje ( Sacre Coeur, Trg Tertr, Pigal, Moulin Rouge) . NOĆENJE.
5.DAN (nedelja) PARIZ. 
DORUČAK. Slobodan dan u Parizu ili celodnevni fakultativni izlet u Dolinu Loare sa njenim bajkovitim dvorcima. NOĆENJE.
6. DAN (ponedeljak ) PARIZ – DIZNILEND – SLOVENIJA (KRANJ ili TERME DOBRNA).
DORUČAK. Napuštanje hotela. Slobodno vreme do 21.00 čas kada je predviđen polazak za Sloveniju, a mi vam preporučujemo da provedete dan u najatraktivnijem evropskom zabavnom parku Diznilend (fakultativno). Noćno / dnevna vožnja do Sloveniju (Kranj ili Dobrna) sa kraćim usputnim odmorima.
7.DAN (utorak) SLOVENIJA(KRANJ ili TERME DOBRNA).
Dolazak u Sloveniju (Kranj ili Dobrna ) u poslepodnevnim satima . Nakon smeštaja u hotel ,slobodno vreme za individualne aktivnosti. NOĆENJE.
8.DAN putovanja (sreda) SLOVENIJA (KRANJ ili TERME DOBRNA) – LJUBLJANA – BEOGRAD. 
DORUČAK. Nakon doručka odjava iz hotela i kraća vožnja do Ljubljane. Po dolasku u Ljubljanu, informativno razgledanje grada: Prešernov trg,Tromostovje, Riblji trg, Univerzitet… i kraće slobodno vreme za individualna razgledanja. Nakon posete slovenačkoj prestonici, polazak za Srbiju u ranim popodnevnim satima i dnevno – nožnja vožnja preko Hrvatske uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti. Očekivani dolazak u Beograd na mesto polaska oko 24.00 časa. ( u zavisnosti od uslova na putu i graničnim prelazima). Kraj programa.

POLAZAK

Hotel 3*

03. april

279 €

PROMO*  259 €

22. maj

279 €

PROMO*  259 €

19. jun

299 €

PROMO*  279 €

10. jul

        279 €

     PROMO*  259 €

07, 14, 21. avgust

        279 €

     PROMO*  259 €

18, 25. septembar

        279 €

     PROMO*  259 €

16. oktobar

        279 €

     PROMO*  259 €

*BROJ SOBA PO PROMO CENI JE OGRANIČEN!!!!!!!

ARANŽMAN OBUHVATA: Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na navedenoj relaciji, smeštaj u dvokrevetnim sobama ,dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem rade se NA UPIT(napomena:pomoćni ležaj u hotelu u Parizu je manjih dimenzija od standardnog ležaja što može bitno uticati na komfor gosta) u hotelima sa  3*/4* na bazi 5 noćenja sa doručkom (kontinentalni ili samoposlužni tzv. “švedski sto”) – 1 noćenje Italia, 3 noćenja u Parizu, 1 noćenje u Sloveniji (Kranj ili Dobrna), obilaske prema programu putovanja, usluge vodiča za vreme trajanja aranžmana, kao i troškove organizacije putovanja.

ARANŽMAN NE OBUHVATA: Međunarodno putno osiguranje (putno osiguranje se preporučuje za ulazak na teritoriju zemalja EU, te putnici sami snose odgovornost da u slučaju  neobezbedjenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procene graničnih vlasti, budu sprečeni da uđu na teritoriju istih), osiguranje od otkaza ili prekida turističkog putovanja i druge pakete osiguranja, obaveznu gradsku komunalnu taksu za Pariz i (okolinu) – oko 1  € dnevno po osobi i  plaća se na recepciji hotela, obaveznu boravišnu taksu i prijavu, koja  iznosi  oko 3.5 € po noci po osobi  i plaća se na recepciji hotela  , troškove fakultative koji nisu sastavni deo programa putovanja i predstavljaju zaseban ugovor,  individualne troškove koje putnici naprave u toku putovanja i sve druge nepomenute troškove.

FAKULTATIVNI IZLETI (cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i podložne su promenama): Versaj 40 €; Montmartre 10 € (cena obuhvata metro kartu u odlasku,  povratak u sopstvenj organizaciji) , krstarenje Senom 15 €Dvorci Loare 70 €, Diznilend 100 € kao i potrebne ulaznice za kulturno istorijske spomenike  (od cca 5€ do cca 25€ u zavisnosti od objekta koji se obilazi). Minimalan broj prijavljenih putnika za izvođenje fakultativnih izleta je 25 putnika, za posetu Versaju 30 putnika., za Montmartre 15 putnika.  a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta može  ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate a u skladu sa mogucnostima organizatora fakultativnog izleta – ino partnera). Izvršilac usluga i pomoć turistima u mestu odredišta je inopartner Lord Tavel- 23 boulevard Saint Martin, Paris.

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU   149 € I RADE SE ISKLJUČIVO NA UPIT .  DECA OD 0-11.99 GODINA U STAROSTI U SOBI SA DVE PUNOPLATEŽNE OSOBE OSTVARUJU POPUST OD 10%. Po ovom programu ne postoji mogućnost umanjenja za sopstveni prevoz.