JEDAN OD NAJLEPŠIH GRADOVA NEMAČKE

MINHEN

Otkrijte čari Minhena, prestonice Bavarske i jednog od najlepših gradova Nemačke, koji pruža izvanredne mogućnosti za nezaboravan odmor. Sa svojom bogatom istorijom, impresivnom arhitekturom i dinamičkom kulturom, Minhen je destinacija koju jednostavno morate posetiti.

Zaljubite se u ovaj prelepi grad šetajući kroz njegove široke bulevare i uske uličice, koje odišu šarmom i gostoljubivošću. Posetite Marienplatz, centar grada, gde se nalaze neki od najpoznatijih simbola Minhena, poput Frauenkirche i Neues Rathaus, sa svojim čuvenim Glokenšpilom. Odmah pored, nađite Viktualienmarkt, gde možete kupiti sveže proizvode i specijalitete lokalne kuhinje.

Minhen je poznat i po svojim muzejima, koji nude širok spektar umetničkih, istorijskih i naučnih kolekcija. Ne propustite posetu Pinakotekama, gde se čuva neke od najvažnijih evropskih umetničkih dela, kao i Deutsches Museum, najveći tehnički i naučni muzej na svetu.

Jedan od najvećih aduta Minhena je Engleski vrt, ogroman park u srcu grada, gde možete provesti dan uživajući u prirodi, vožnji bicikla ili pikniku pored reke. Ovde se takođe nalazi i čuveni Kineski toranj, oko kojeg se nalaze tradicionalne bavarske pivnice, gde možete probati najfinije nemačko pivo i domaće specijalitete.

minhen putovanje agencija

Jedan od najvećih aduta Minhena je Engleski vrt, ogroman park u srcu grada, gde možete provesti dan uživajući u prirodi, vožnji bicikla ili pikniku pored reke. Ovde se takođe nalazi i čuveni Kineski toranj, oko kojeg se nalaze tradicionalne bavarske pivnice, gde možete probati najfinije nemačko pivo i domaće specijalitete.

Ljubitelji fudbala i sportskih događaja neće ostati ravnodušni pred posetom Allianz Areni, domu čuvenog fudbalskog kluba Bayern München. Tokom sezone, uživajte u uzbudljivim utakmicama i atmosferi koja vlada u ovom modernom stadionu.

bajern minhen putovanje

Minhen je takođe poznat po svojim kulturnim događajima i festivalima, među kojima se izdvaja čuveni Oktoberfest, najveći pivski festival na svetu, koji privlači milione posetilaca iz celog sveta. Tokom letnjih meseci, grad je domaćin mnogim koncertima, pozorišnim predstavama i filmskim festivalima koji dodatno obogaćuju turističku ponudu.

Kada padne mrak, Minhen oživljava svojim raznovrsnim noćnim životom, koji pruža različite opcije za sve ukuse. Bilo da tražite tihe barove, živahne klubove ili tradicionalne pivnice, ovaj grad ima sve što vam srce poželi. Upustite se u istraživanje različitih četvrti Minhena, koje svaka nude svoju jedinstvenu atmosferu i mesto za zabavu.

Jedna od glavnih prednosti Minhena je njegova izvanredna povezanost sa ostatkom Nemačke i Evrope, što vam pruža priliku da lako istražite i okolne gradove, poput čarobnog dvorca Neuschwanstein, romantičnog Rothenburga ob der Tauber ili prelepih Alpi i jezera koji okružuju ovaj deo Bavarske.

Za ljubitelje šopinga, Minhen nudi bezbroj mogućnosti - od luksuznih butika u Maximilianstrasse, preko velikih trgovačkih centara, do alternativnih i vintage prodavnica u boemskim kvartovima. Uživajte u kupovini najkvalitetnijih nemačkih proizvoda i suvenira koji će vas podsećati na nezaboravan odmor u Minhenu.

Posetite Minhen i doživite bogatu kulturu, istoriju i zabavu koju ovaj grad pruža svojim posetiocima. Bez obzira na to da li ste zaljubljenik u umetnost, ljubitelj prirode, istraživač gradskih čuda ili avanturista željan novih iskustava, Minhen će vas oduševiti svojom raznolikošću i šarmom.

Brza rezervacija aranžmana i smeštaja

REZERVIŠITE ARANŽMAN

Ukoliko imate pitanje, želite dodatne informacije o našim ponudama i aranžmanima ili želite da rezervišete svoj odmor, slobodno nas kontaktirajte putem naše kontakt forme. Naš tim agenata sa iskustvom je tu da vam pruži sve potrebne informacije i pomogne vam da pronađete idealan odmor za vas i vašu porodicu.