GRAD POZNAT PO SVOJOJ MODERNOJ ARHITEKTURI, NEBODERIMA, NOĆNOM ŽIVOTU…

MADRID

Madrid je glavni grad Kraljevine Španije i istoimene autonomne pokrajine i nalazi se u srcu Pirinejskog poluostrva. Godine 1561. je kralj Felipe II  Madrid proglasio prestonicom onog što će ubrzo zatim postati najveća svetska imperija. Danas o tim vremenima svedoče muzeji, velelepne građevine,crkve,palate i parkovi. Osvojiće Vas šarmom i energijom, vrlo tipičnom i neodoljivom. 

Madrid je glavni grad Kraljevine Španije i istoimene autonomne pokrajine i nalazi se u srcu Pirinejskog poluostrva. Godine 1561. je kralj Felipe II  Madrid proglasio prestonicom onog što će ubrzo zatim postati najveća svetska imperija. Danas o tim vremenima svedoče muzeji, velelepne građevine,crkve,palate i parkovi. Osvojiće Vas šarmom i energijom, vrlo tipičnom i neodoljivom. Nezaobilazne znamenitosti Madrida su Kraljevska palata, Plaza Mayor – centralni trg iz vremena Habzurga, koji je danas mesto okupljanja i stanovnika i posetilaca grada, sa brojnim kafeima, restoranima, prodavnicama, uličnim zabavljačima, muzej Prado koji sadrži jednu od najelitinijih postavki umetničkih dela na svetu čiji su autori Goja, Velaskez, El Greko… Madrid je takodje poznat po svojoj modernoj arhitekturi, neboderima, noćnom zivotu…Zato se kaže da nigde drugde u svetu prošlost nije tako blizu sadašnjosti.

Znamenitosti Madrida

Kraljevska palata (Palacio Real de Madrid) – zvanična rezidencija kraljevske porodice, najveća palata po površini u Evropi, sagrađena u 18. veku po nalogu kralja Filipa V, na mestu starog mavarskog utvrđenja Alkazar.

madrid španija aranžmani putovanja

Osim arhitekture, palata je poznata i po unutrašnjem dizajnu i umetničkim predmetima koji se u njoj nalaze. Deo palate su i Sabatini vrtovi, a u neposrednoj blizini nalazi se pozorište, odnosno opera Teatro Real, katedrala Almudena i Plaza de Oriente, trg sa vrtovima i skulpturama monarha.

Park Buen Retiro (Parque del Buen Retiro) – najveći park u gradu, površine 1,4 kilometra kvadratna. Do kraja 19. veka pripadao je monarhiji, a od tada je javni park u kome se nalaze vrtovi, jezero, skulpture, izložbeni prostori, uključujući spomenik kralju Alfonsu XII, ružičnjak Rosaleda, u kome se nalazi statua Palog anđela, staklenik Palacio de Cristal, paviljon Palacio de Velásquez, galerija Casón del Bueno Retiro, vojni muzej Ejéncito, staza skulptura Paseo de la Argentina.

Gran Via – veliki bulevar poznat i kao Brodvej Madrida, proteže se kroz centralni deo grada, obiluje prodavnicama, restoranima i drugim sadržajima. Popularnu ulicu krase fasade, posebno u Art Deco i Art Nouveau stilu, a u njoj se nalazi i zgrada Telefónica, koja je bila najviša zgrada u Evropi kada je završena 1929. godine, kao i zgrade Metropolis i Capitol.

Flamenko i korida – ljubiteljima španske tradicije tokom boravka u Madridu interesantan je obilazak najveće arene za borbu sa bikovima – Plaza de Toros de Las Ventas del Espíritu Santo ili odlazak na flameko program u neki od tablosa, mesta gde se flamenko izvodi.

madrid španija aranžmani putovanja

Stadion Santijago Bernabeu (Estadio Santiago Bernabéu) – jedan od najpoznatijih fudbalskih stadiona na svetu, otvoren 14. decembra 1947. godine, u vlasništvu je fudbalskog kluba Real Madrid. Popularna je destinacija ljubitelja fudbala.

Žičara Teleferiko (El Teleférico) – povezuje centar grada. Tokom vožnje se mogu videti znamenitosti i putanjom od 2,5 kilometra stiže se do zelene oaze grada, Casa de Campo. Najviša visina žičare je 40 metara, a za brzi obilazak može se otići na turu Hop on Hop off autobusom.

Muzej Prado (Museo Nacional del Prado) – jedan je od najposećenijih muzeja na svetu. Nacionalni muzej španske umetnosti ima jednu od najboljih zbirki evropske umetnosti i remek-dela najpoznatijih španskih i evropskih umetnika. Zbog veličine kolekcije i vremena potrebnog za obilazak, muzej Prado ima preporučene organizovane ture obilaska tokom kojih posetioci mogu videti najpoznatija dela izložena u muzeju.

Brza rezervacija aranžmana i smeštaja

REZERVIŠITE ARANŽMAN

Ukoliko imate pitanje, želite dodatne informacije o našim ponudama i aranžmanima ili želite da rezervišete svoj odmor, slobodno nas kontaktirajte putem naše kontakt forme. Naš tim agenata sa iskustvom je tu da vam pruži sve potrebne informacije i pomogne vam da pronađete idealan odmor za vas i vašu porodicu.