GRADOVI ITALIJE

VENECIJA

Venecija  (“Kraljica Jadrana“, „Nevesta mora“, „Grad mostova“, „Grad vode“) ili već kako god je zvali, izgrađena  na 118 malih ostrva u laguni , sa kanalima umesto ulica, sa nizom crkava i palata prvorazredne vrednosti, koji predstavljaju jedinstven urbani sklop –  jednostavno je  grad koji morate videti i doživeti u svoj njegovoj intrigantnosti. Zbog svega toga Venecija i njeni kanali proglašeni su spomenikom Svetske baštine UNESKO-a.

Znamenitosti

Bazilika sv. Marka dominantna je građevina na istoimenom trgu. Svakako spada među najlepše i najzanimljivije svetske crkve, a pažnju privlači svojim posebnim izgledom.
Bazilika je izgrađena još početkom IX veka, a otada je mnogo puta rušena, građena, nadograđivana i menjana. Prema davnoj priči, mala kapela je počela da se gradi 829. godine u čast sv. Marka, čije su ostatke iz Egipta prokrijumčarili venecijanski trgovci. Telo su preneli u bačvi s usoljenim svinjskim mesom, kako bi prošli pokraj muslimanskih stražara. Navedeni događaj prikazan je na jednom od mozaika na ulazu u baziliku.
U X veku usledili su nemiri usmereni protiv nepopularnog dužda Pietra Candiana IV., kada je kapelica spaljena. Ali ubrzo je i obnovljena, da bi u XI veku dobila oblik sličan današnjem.

Most Rialto (Ponte di Rialto) jedna je od glavnih znamenitosti Venecije, a među brojnim mostovima koji premošćuju venecijanske kanale, upravo je on najpoznatiji i najznačajniji.
Na tom mestu postojao je pontonski most još od kraja XII veka, a ubrzo je bio zamenjen drvenom verzijom. Usledilo je nekoliko ‘novih’ drvenih verzija, da bi se u XVI veku javila ideja o kamenom mostu. Izgradnja je trajala tri godine, od 1588. do 1591., a graditelj je imao vrlo prikladno ime – Antonio da Ponte (Antonijo od Mosta). Da bi dobio posao izgradnje mosta, on je morao pobediti velike arhitekte poput Palladia, Sansovina, čak i Michelangela. Nakon što je most sagrađen, neki arhitekti su tvrdili da se most u takvom obliku ne može održati i da će se srušiti, u čemu ih je vreme opovrgnulo.

Rialto je vekovima bio jedini način da pređete Canal Grande pešice, sve dok sredinom XIX veka nije sagrađen Ponte dell’Accademia. I danas su tek četiri mosta na Canal Grandeu, s time da je najnoviji, Ponte della Costituzione, dovršen nedavne 2008. godine.

Most uzdaha jedan je od mnogih mostova u Veneciji, a ubraja se među najpoznatije od njih. Venecija je grad romantike, pa tako legenda kaže da je most dobio ime dobio po uzdasima zaljubljenih koji bi se onde poljubili za zalaska sunca. Istina je, ipak, ponešto drukčija i tužnija.
Kad brodom prilazite Veneciji, mnoge građevine vam zaokupljaju pažnju, a Santa Maria della Salute jedna je od upečatljivih vizura. Onako smeštena na mestu gde se Canal Grande stapa sa zalivom sv. Marka, dočekuje putnike i kao da im na najbolji način svedoči o raskoši Venecije, jer ako vas ovakav prizor čeka na samom dolasku, što li se tek skriva u Gradu?!

NAŠA PONUDA

NOVA GODINA - MAGIJA VENETA - 5 DANA/2 NOĆENJA

OBILASCI: TRST - LIDO DI JESOLO - PADOVA - VENECIJA - TREVISO I VERONA

NOVA GODINA - MILANO - 6 DANA/3 NOĆENJA

OBILASCI: MILANO - TORINO - LUGANO - JEZERO KOMO - ĐENOVA - OUTLET SERRAVALLE

NOVA GODINA - MILANO - 5 DANA/2 NOĆENJA

OBILASCI: MILANO - LUGANO - JEZERO KOMO - ĐENOVA - OUTLET SERRAVALLE

NOVA GODINA - TOSKANA - 6 DANA/3 NOĆENJA

OBILASCI: BOLONJA - MONTEKATINI TERME - SIENA - SAN ĐIMINJANO - PIZA - LUKA

NOVA GODINA - RIM - 6 DANA/3 NOĆENJA

OBILASCI: RIM - TIVOLI - NAPULJ - VATIKAN

NOVA GODINA - RIM - 5 DANA/4 NOĆENJA

OBILASCI: PANORAMSKO RAZGLEDANJE GRADA - TRG NARODA - FONTANA DI TREVI - VATIKANSKI MUZEJI - KOLOSEUM - PALATINO I FORUM - BAZILIKE RIMA

NOVA GODINA - RIM I RIMINI - 7 DANA/4 NOĆENJA

OBILASCI: RIM - VATIKAN - POMPEJA I NAPULJ - SAN MARINO - RIMINI - RAVENA I PADOVA

MAGIJA VENETA - 5 DANA

FAKULTATIVNA POSETA VENECIJE, PADOVE I VERONE

SEVERNA ITALIJA - 5 DANA/2 NOĆENJA

FAKULTATIVNO: VENECIJA, PADOVA I VERONA

TRST - PALMANOVA

BEZ NOĆENJA

TOSKANA

TOSKANA je jedna od najromantičnijih regija Italije. Idealna je turistička destinacija za ljubitelje umetnosti koji pri tom vole da uživaju i u sporom ritmu countryside i vinskog turizma. Brežuljci pod vinogradima uobičajeni su pejzaž ove regije; gde god da krenete, sa obe strane puta prostiru se nepregledni vinogradi, tako da je odmah jasno zbog čega je Toskana jedna od najpopularnijih vinskih regija na svetu. Osim jako duge tradicije, koja seže još u doba Starog Rima, Toskana je čuvena i po nekoliko svetski priznatih vinskih oblasti – Chianti, Brunello di Montalcino i Vino Nobile di Montepulciano. Inače, više od 80% proizvodnje u Toskani čine crvena vina, po kojima je ona i postala slavna, a glavna sorta je sangiovese, koja se javlja u različitim lokalnim verzijama.

Obiđite neke od najlepših gradova Toskane. Doživite remek dela Mikelanđela, Leonarda, Donatela, Makijavelija u Firenci, čuveni centralni trg gde se održava „palio“- trka konja u Sijeni, poznate tornjeve u San Điminjanu, čuveni gradić Luku….

Grad umetnosti Firenca, nalazi se u Toskani, na obali reke Arno, i nezaobilazna je destinacija za sve one koji žele da osete duh renesanse. Tokom XIV i XV veka; Firenca je bila centar evropske kulture i umetnosti, a duh prošlosti se i danas može osetiti na gradskim ulicama i u galerijama.
Kada se uđe u Firencu prvo što upada u oči je velinčanstvena katerdrala Duomo  nalazi se u samom centru grada. Katedrala je posvećena Bogorodici, a njen zvonik Kampanile osmislio je Đoto „otac renesanse“ : Temelj joj je u obliku cveta pa se zato zove i „Santa Marija del Fjore“. Sa vrha katedrale pruža se fenomenalan pogled na ceo grad. Glavni gradski trg, Pjaca dela Sinjori ili Trg vlasti, jedan je od najlepših trgova na svetu, a na njemu se nalazi Stara gradska kuća, Palaco Vekio.

Bolonja– smestena na raskrsnici između severa i juga na prelazu iz severne ka središnjoj Italiji, Bolonja je uvek bila strateski dobro pozicionirana. Zato i ne čudi što spada u jedne od većih gradova Italije sa 380 000 stanovnika je sedma po veličini. Glavni je grad istoimenog okruga i pokrajine Emilije-Romanje, a najpoznatija je po najstarijem univerzitetskom centru u Evropi, Bolonjskom univerzitetu.
Pored najstarijeg univerziteta, Bolonja je i veliko industrijsko sedište prehrambene, ponaročito industrije testenina po kojima je Italija i italijanska kuhinja prepoznatljiva(čuveni sos za spagete Bolonjeze) i elektronske industrije.

Krivi toranj u Pizi – jedan od najprepoznatljivijih italijanskih simbola 

Katedrala, toranj, najveća krstionica u Italiji i fontane jednostavno ostavljaju bez reči; takvu arhitekturu teško ćete videti na bilo kom drugom mestu, pogotovo ako uzmete u obzir to da je najveći deo tih dela izgrađen u 12. ili 13. veku, u vreme prosperiteta, kad je Piza bila uz rame s Đenovom i Firencom. Sam Krivi toranj, koji je u stvari zvonik Katedrale, građen je skoro dva veka. Ima sedam spratova i isto toliko crkvenih zvona. Pošto se celo ovo područje nalazi na tlu koje je veoma nepogodno za takvu gradnju, počeo je da tone i nikad nije postao uspravan, kako je prvobitno bio zamišljen.

NAŠA PONUDA

MAGIČNA TOSKANA

6 DANA/3 NOĆENJA

RIM

RIMfatalni „večni grad“ je poseban po mnogo čemu. Krasi ga bogata istorijska prošlost puna uspona i padova, zamršenih priča i još neobičnijih raspleta sa najmanjom državom na svetu gde se mnogo puta krojila sudbina sveta. Rim je grad mode, glamura, otmenosti, nasmejanih ljudi i upečatljivih prizora. Za potpuno “rimski” doživljaj obavezan je espresso,  pasta i novčić za sreću bačen preko desnog ramena u Fontanu di Trevi. Zbog svoje izuzetno prijatne umereno-mediteranske klime, atraktivan je tokom cele godine.

 

Napulj  – „Videti Napulj i umreti“ čuvena je izreka koja se pripisuje velikom nemačkom piscu Geteu, kojom je hteo da dočara lepotu grada na jugu Italije.
Napulj je prema broju stanovnika treći po redu grad na „Čizmi“, odmah posle Rima i Milana.
Ovo je grad bogate gastronomije i još bogatije istorije. Nekoliko manje poznatih a vrlo zanimljivih činjenica o Napulju:

1. Napulj je star najmanje 2.800 godina. Pre tačno toliko, na njegovom mestu osnovana je grčka kolonija Partenopa.
2. Današnji italijanski naziv Napoli potiče od grčke reči Neapolis što u prevodu znači „novi grad“.
3. Istorijski centar grada sa 1.700 hektara najveći je istorijski centar nekog evropskog grada. UNESCO ga je odavno stavio na svoju listu.4. Pica Margarita ime je dobila po kraljici Margariti, koja je grad posetila 1889. godine i poželela da proba neki napuljski specijalitet. Na Margariti su vidljive boje italijanske zastave – zelenu daje bosiljak, sir (mocarela) belu, a sos od paradajza crvenu.
5. Prva piceria na svetu, Antica Pizzeria Port’Alba otvorena je 1830. godine u Napulju.
6. Napulj je bio deo Rimskog carstva, ali po smrti poslednjeg cara Romula Avgusta, grad je prešao u ruke Varvara.
7. Napulj možemo nazvati i gradom crkava, s obzirom na to da se na njegovom području nalazi 448 bogomolja.
9. U gradu se nalaze tri dvorca: Castel Sant’Elmo, Castel dell’Ovo i najpoznatiji Castel Nuovo.
10. Grad je kroz istoriju bio pod vlašću Španaca, Austrijanaca i Burbona, a tek je 1860. postao i do danas ostao deo Italije.
11. Žičara u Napulju jedna je od najdužih svetskih linija, a godišnje preveze više od 10 miliona ljudi.
12. U blizini grada nalazi se aktivni vulkan Vezuv, ispod kog živi 600 hiljada ljudi. U slučaju jake erupcije, većina njih ne bi preživela.
13. Nekoliko kilometara dalje, nalazi se Pompeja, grad koji je stradao u erupciji Vezuva 79. godine pre Hrista. Danas je turistička atrakcija.

 

Tivoli , istorijski gradu u oblasti Lacio najpoznatijem po Villi d’Este – palati sa očaravajućim baštama, fontanama i ruševinama srednjevekovne Ville Adriana…

 

Vatikan , izgradnja danas najpoznatijeg svetskog muzeja, započeta je u vreme Pape Julija II u XVI veku. Najpoznatiji deo je svakako, Sikstinska Kapela. Kapela je oslikana radovima Botičelija, Perudjina… Godine 1511. Mikelandjelo Buonaroti, oslikava tavanicu sa motivima iz Starog zaveta i iznad oltara fresku Strašni Sud. Iz Kapele put vodi u unutrašnjost najveće crkve na svetu, posvećene Sv. Petru, gde se nalaze njegovi posmrtni ostaci. Unutar crkve se nalazi i čuvena Pijeta, delo Mikelandjela. Poseta se završava na grandioznom trgu ispred crkve, koji je osmislio i svojim skulpturama ukrasio, kontraverzni Bernini. 

NAŠA PONUDA

SVI PUTEVI VODE U RIM

6 DANA/3 NOĆENJA

RIM I NAPULJ

6 DANA/3 NOĆENJA

RIM AVIONOM 5 DANA

Rim – Domicijanov stadion – Vicus Caprarius – Vatikan – Rim noću – Tivoli – Koloseum i Forum

RIM AVIONOM 5 DANA

Panoramsko razgledanje –Vatikanski muzeji (fakultativno) –Bazilika Rima (fakultativno)

NAPULJ - SORENTO - KAPRI

5 DANA/3 NOĆENJA

MILANO

Milano – drugi po veličini grad u Italiji, glavni je grad regije Lombardije. Za Milano se smatra da je privredni, modni i medijski centar Italije. Katedrala, svojom gotičkom arhitekturom privlači turiste iz celog sveta. Posetite prelepe trgove, živopisne restorane i najmodernije radnje visoke mode.

Zbog svoje pozicije u centru grada, Duomo katedrala je obično prva stanica na većini tura kroz Milano. Svojom raskošnosti, belom fasadom i veličinom, svakog posetioca koji prvi put stoji na trgu Piazza del Duomo ostavlja bez daha. Sigurni smo da ćete biti zaslepljeni lepotom katedrale, ali pravo oduševljenje nastaje tek kada se popnete na njen krov. Do vrha katedrale možete ići stepenicama ili liftom, i tek tada možete na pravi način uživati u pogledu na centar Milana, ali i iz mnogo veće blizine videti raskoš neverovatnih gotskih figura kojima je katedrala ukrašena.

Teatar  Skala je jedna od vodećih operskih kuća i balet teatara u svetu. Teatar se nalazi na trgu Skala, u samom centru grada a brojni turisti ga mogu videti odmah po izlasku iz prelepe galerije Vitorio Emanuele II koja trg Skala povezuje sa trgom Duomo. Pored teatra posetioci mogu posetiti muzej teatra Skale u kom su izloženi kostimi iz brojnih opera i baleta, scenografske skice, maske, pisma kompozitora, portrete velikih umetnika koji su nastupali u Skali i muzičke instrumente.
Milano je pre Skale imao veliki teatar (Teatro Regio Ducale) koji je stradao u pozaru 25. februara 1776. godine. Novi teatar Skala je izgrađen na tlu crkve Santa Maria alla Scala nakon što je crkva srušena, zbog čega teatar i nosi ime alla Scala. Teatar je zvanično otvoren 1778. godine kada je izvedena lirska opera “Priznata Evropa” (L’Europa riconosciuta) Antonija Salierija.

NAŠA PONUDA

NAJLEPŠA JEZERA ITALIJE

Milano – Jezero Mađore – Jezero Komo – Jezero Garda

SICILIJA

Ukoliko želite da posetite Siciliju, jedno od najvećih ostrva Mediterana, očekujte puno iznenađenja. Kombinacija klimatskih uticaja, konfiguracija obale i srdačnost oko pet miliona stanovnika, oseća se na svakom koraku. Ono što ćete sigurno primetiti je uticaj grčke arhitekture i umetnosti, što svakog turistu vraća u vreme kada je polovinom 8. veka p.n.e. ovo ostrvo bilo deo bogatih grčkih gradova na jugu Italije, pod nazivom Velika Grčka. Sicilija je danas deo Republike Italije.

Skrivene rajske plaže, sunčano vreme tokom gotovo čitave godine i živa atmosfera na ulicama sicilijanskih gradova, oduševiće svakog posetioca. Najlepše plaže na Siciliji su :  San Vito La Kapo, Lido di Mortelle ,Porto Empedokle , Đardini Naksos ,Čefalo (Cefalu), Lido Mazzar  i mnoge druge koje možete naći po manjim mestima na obali Sicilije.

Pored klasičnih morskih aktivnosti, mnogo toga možete obići na ovom ostrvu, a najznačajniji gradovi na Siciliji su Palermo kao glavni grad, Katania i Sirakuza koji i predstavljaju središte kulturnog života. Jednim od fakultativnih izleta možete posetiti Palermo i obližnji Monreale u kom se nalazi velelpna monrealska Katedrala sa mozaicima iz 12. veka koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Palermo je glavni grad Sicilije, koji je izgrađen u 8. veku p.n.e. I broji nešto preko 1.2 miliona stanovnika, a koji sam po sebi poseduje brojne znamenitosti. Poznat je kao središte Sicilije i važno uporište italijanske mafije. Kao najznačajnija luka, Palermo je postao prvi kosmopolitski grad, u kome su živeli najrazličitiji narodi, za šta je pravi primer i Katedrala u Palermu, koja je tri puta menjala svoju namenu, od paganskog normanskog hrama, postala je arapska džamija, da bi konačno dobila namenu hrišćanske crkve u jedanaestom veku. Sama šetnja Palermom je svojevrsan užitak kojim možete sebi priuštiti prolazak ulicom Vittorio Emanuele, posetu palate Normana, kao i priliku da osetite duh Palerma na trgu Kuatro kanti, Trgu sramote (Piazza Vergogna) itd.

Brojni su zanimljivi fakultativni izleti na Siciliji koje možete ostvariti tokom letovanja, pa tako možete posetiti gradić Taormina i čuveno selo koje je inspirisalo Kopolu pri snimanju „Kuma“. Ovim izletom odlazi se i u posetu antičkom grčko – rimskom pozorištu iz 3. veka pre nove ere.
Sirakuza i Katanija kao još dva kulturna centra na Siciliji, pružaju mnogo toga za obilazak. Katanija je biser na Jonskom moru, koji je opstao uprskos najrazličitijim katastrofama koje su ga mogle zadesiti, od bombardovanja, preko piratskih napada, pa do razaranja usled najveće erupcije vulkana Etna, 1669. godine. Uprkos svemu ovome u Kataniji možete videte brojne značajne antičke lokalitete i znamenitosti, poput Hironovog oltaraostataka grčkog pozorišta i rimskog amfiteatra itd. Slično je i u baroknoj Sirakuzi u kojoj možete posetiti velelepnu Katedralu, sagrađenu na temeljima grčkog hrama posvećenog boginji Atini, zatim ostatke Apolonovog hrama i još mnogo toga.

Svašta možete videti pri poseti Siciliji, ali ono što se nikada ne može istinski opisati, i što se večno nosi sa sobom jesu ukusi i mirisi i sveukupan gastronomski doživljaj Sicilije. Te je s’ toga obavezno kušanje tradicionalnih sicilijanskih jela, koje možete probati u brojnim restoranima duž cele obale ili u nekim od pomenutih gradova, pa tako i fakultativnim izletom na zapad ostrva, u gradiće Marsala i Erice, gde možete degustirati nadaleko poznato dezertno vino Marsala, kao i druga vina u nekom od vinskih podruma.

ITALIJA I FRANCUSKA

NAŠA PONUDA: RIVIJERA CVEĆA I AZURNA OBALA

Iskoristite priliku da posetite neke od bisera Azurne obale. Poznata turistička mesta na Azurnoj obali su: Sen Trope, Antib, Kan, Nica, Monako. Obala je okružena strmim obroncima Primorskih Alpa, duga je 100 kilometara i prostire se od Mentona, na granici sa Italijom do Sen Tropea. Ovde je više od 300 dana godišnje sunčano sa nebom izrazito plave boje. Rivijera ima  tradiciju luksuznog turizma koja traje od 18. veka kada su ovu obalu otkrili bogati engleski plemići. 

PROGRAM  PUTOVANJA:   6 dana / 3 noćenja

OBILASCI: Sanremo–  Monako  – Monte Karlo – Nica – Kan –  Antib – Đenova

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan BEOGRAD

Polazak oko 17:00 časova sa perona glavne  autobuske stanice ( BAS -a ). Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Italiji.

2.dan SANREMO – SAN BARTOLOMEO AL MARE

Dolazak u Sanremo – „grad cveća”, jedan od najlepših gradova Mediterana koji je poznat po čuvenom muzičkom festivalu. Po dolasku, panoramski obilazak grada: Ruska crkva, Kazino, Korzo Mateoti, palata Ariston – poznata po festivalu italijanske kancone, srednjevekovni kvart grada, La Pinja. Nakon obilaska Sanrema, odlazak do San Bartolomea. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor i individualne aktivnosti. Noćenje.  

3.dan SAN BARTOLOMEO AL MARE –  MONAKO – MONTE KARLO – NICA – SAN BARTOLOMEO AL MARE

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog odlaska do Monaka, Monte Karla i Nice.  Polazak za Kneževinu Monako, čiji je osnivač Frančesko Grimaldi Malicija. Nakon dolaska obilazak Monaka: katedrala u kojoj je sahranjena Grejs Keli, Knežev dvor, Okeanografski muzej. Nastavak razgledanja uz vožnju do Monte Karla, najluksuznijeg i najpoznatijeg kvarta Monaka. Obilazak trga Kazina sa čuvenom Kockarnicom “Monte Carlo”, hotelom “Paris” i kafeom “Paris”.  Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Nastavak putovanja za Nicu, jedno od najpoznatijih mondenskih letovališta Azurne obale, prepoznatljivo po prelepim palatama, kazinima, čuvenim hotelima i dugačkim plažama. Po dolasku panoramski obilazak Nice: Englesko šetalište, Trg Masena. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan  SAN BARTOLOMEO AL MARE – KAN – ANTIB – SAN BARTOLOMEO AL MARE

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog odlaska do Kana i Antiba. Dolazak u Kan, koji je poznat najviše zahvaljujući filmskom festivalu i prelepom šetalištu, Kroazeti. Po dolasku u Kan, obilazak ovog mondenskog mesta: Filmska palata, Kroazeta, Srpska ulica. Slobodno vreme. Nastavak putovanja za Antib, pravi biser Mediterana. Ovaj slikoviti gradić je smešten na pola puta između Nice i Kana. Gradom dominira tvrđava Fort Kare u čijem podnožju je marina za jahte. Antib, osim toga što je meka džet setera, poznat je i po džez festivalu, festivalu podvodne fotografije i starina. Po dolasku obilazak Antiba: stari deo grada, tvrđava, luka. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel u San Bartolomeo Al Mare. Noćenje.    

5.dan  SAN BARTOLOMEO AL MARE- ĐENOVA

Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Đenovu, šesti po veličini grad Italije i glavni grad oblasti Ligurija. Takođe je najveća luka Italije, čiji je stari grad pod zaštitom Unesco-a. Nakon dolaska, obilazak Đenove: Trg Ferari, Opera, Duždeva palata, Katedrala Sv. Lorenca, stari svetionik La Lanterna (najstariji svetionik na svetu, koji još uvek radi), kuća Kristofera Kolumba. Nakon obilaska, polazak za za Srbiju. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku prema Beogradu.

6.dan. BEOGRAD

Dolazak u Beograd (na dolazne perone) u prepodnevnim časovima.       

(Kraj usluga)

CENA:

Paket aranžman / autobuski prevoz, smeštaj i obilasci

TERMIN PUTOVANJA - JESEN

Hotel 3*

27.09-02.10.2019.

SPECIJALNA PONUDA: 155 €

175 €

08.11-13.11.2019

SPECIJALNA PONUDA: 155 €

175 €

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Cena iz tabele je u evrima.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
 • smeštaj u mestu San Bartolomeo Al Mare (3 noćenja sa doručkom–kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1   
   sobama
 • obilaske prema programu (Sanremo, Đenova)  
 • troškove organizacije i vođenja aranžmana
 • usluge licenciranog vodiča

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 35.000 €) – 6 € (osobe od 18 – 69,99 god.), 3 € (deca od 0 meseci do 17,99), 9 € (osobe od 70 – 83,99 god.)
 • Osiguranje od otkaza ili prekida turističkog putovanja. Plaća se u iznosu od 2% od ukupne cene aranžmana. Potrebne informacije mogu se dobiti u svim poslovnicama, ili putem telefona. PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OBE VRSTE OSIGURANJA
 • ulaznice i fakultativne izlete
 • peronsku kartu (stanični vaučer) za ulazak na perone Beogradske autobuske stanice (BAS )

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA I ULAZNICA PO OSOBI (podložne su promenama,  minimum za realizaciju izleta je 30 putnika deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno):

-Monako-Monte Karlo-Nica 25 € odrasli / 15 € deca

-Kan-Antib – 30 € odrasli / 20 € deca

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

DOPLATA ZA 1/1 SOBU:  40% od cene aranžmana

POPUSTI: 

 • deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
 • deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe,
 • treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5%

SOPSTVENI PREVOZ: 

 • CENA ARANŽMANA SE UMANJUJE ZA 70 € (odrasli) i 50 € (deca od 2-12 god.)
 • pre polaska na put podići u agenciji vaučer, koji mogu tražiti granične vlasti prilikom ulaska u druge zemalje
 • postoji mogućnost dodatnih noćenja uz doplatu u gradovima po izboru (raspitati se u agenciji)

OPIS I LOKACIJA HOTELA:

Hotel iz ove ponude ima restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj je u navedenom hotelu do popune mesta:

 •  u mestu San Bartolomeo Al Mare  (Italija) sa 3*: Hotel  Europa  3*   www.hoteleuropa-riviera.com/

Hotel se nalazi na u neposrednoj blizini mora( na oko 50 m) i na nekoliko minuta od centra grada.Hotel poseduje bar, restoran. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), fen, satelitsku TV, sef, telefon, klima uređaj, Wi-Fi, terasu. Doručak – kontinentalni     
švedski sto.

POLASCI IZ DRUGIH MESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana):

GRAD

MESTO POLASKA

CENA POVRATNOG TRANSFERA

SUBOTICA

PARKING KOD RADNIČKOG UNIVERZITETA

25 €

NOVI SAD

PARKING KOD ŽELEZNIČKE STANICE

15 €

OSTALA MESTA – postoji mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama, restoranima i motelima uz autoput Beograd – Zagreb do graničnog prelaza Batrovci (granica sa Hrvatskom)

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:

 1. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja
 2. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana BEZ KAMATE najkasnije do:

Za polaske od 01.04. do 01.06.2019 ➜ 15.08.2019.

Za polaske od 01.06. do 01.10.2019 ➜ 15.12.2019.

 1. platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro, American Express)
 2. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% do 6 jednakih mesečnih rata BEZ KAMATE – ovaj način plaćanja važi samo za korisnike kreditnih platnih kartica Banke Inteza (Visa, Master i Amesrican Express) i direktne prijave i uplate u turističkoj agenciji Viva
 3. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% do 6 jednakih mesečnih rata BEZ KAMATE – ovaj način plaćanja važi samo za korisnike kreditnih platnih kartica Komercijalne banke (Visa, Master i Dina) i direktne prijave i uplate u turističkoj agenciji Viva.
 4. potrošački krediti banaka od 3 – 24 meseca, a na osnovu profakture koja mora biti realizovana najkasnije 10 dana pred put

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
 • Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja
 • U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine tako da je zbog pomoćnog ležaja, trećoj odrasloj osobi odobren popust u iznosu od 5 %.

U slučaju da su u pitanju Ibis Budget hoteli, pomoćni ležaj je krevet na sprat zbog čega treća odrasla osoba ima popust u iznosu od 20 %.

 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj…)
 • Jačina signala Wi-Fi internet konekcije zavisi od kvaliteta signala koji pruža lokalni provajder kojeg je vlasnik smeštajnog objekta odabrao i od trenutnog broja korisnika na mreži. Organizator putovanja ne može da utiče i nije odgovoran za kvalitet Wi-Fi konekcije.

 OPŠTE NAPOMENE:                      

 • Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska
 • Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)
 • Svaki komad prtljaga mora biti obeležen Viva obeleživačima sa upisanim podacima putnika (ime i prezime, broj telefona)
 • Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
 • Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
 • Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
 • Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju …) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije

Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)

SerbianEnglishRussianGermanSpanishItalian