GRADOVI ITALIJE

VENECIJA

Venecija  (“Kraljica Jadrana“, „Nevesta mora“, „Grad mostova“, „Grad vode“) ili već kako god je zvali, izgrađena  na 118 malih ostrva u laguni , sa kanalima umesto ulica, sa nizom crkava i palata prvorazredne vrednosti, koji predstavljaju jedinstven urbani sklop –  jednostavno je  grad koji morate videti i doživeti u svoj njegovoj intrigantnosti. Zbog svega toga Venecija i njeni kanali proglašeni su spomenikom Svetske baštine UNESKO-a.

Znamenitosti

Bazilika sv. Marka dominantna je građevina na istoimenom trgu. Svakako spada među najlepše i najzanimljivije svetske crkve, a pažnju privlači svojim posebnim izgledom.
Bazilika je izgrađena još početkom IX veka, a otada je mnogo puta rušena, građena, nadograđivana i menjana. Prema davnoj priči, mala kapela je počela da se gradi 829. godine u čast sv. Marka, čije su ostatke iz Egipta prokrijumčarili venecijanski trgovci. Telo su preneli u bačvi s usoljenim svinjskim mesom, kako bi prošli pokraj muslimanskih stražara. Navedeni događaj prikazan je na jednom od mozaika na ulazu u baziliku.
U X veku usledili su nemiri usmereni protiv nepopularnog dužda Pietra Candiana IV., kada je kapelica spaljena. Ali ubrzo je i obnovljena, da bi u XI veku dobila oblik sličan današnjem.


Most Rialto (Ponte di Rialto) jedna je od glavnih znamenitosti Venecije, a među brojnim mostovima koji premošćuju venecijanske kanale, upravo je on najpoznatiji i najznačajniji.
Na tom mestu postojao je pontonski most još od kraja XII veka, a ubrzo je bio zamenjen drvenom verzijom. Usledilo je nekoliko ‘novih’ drvenih verzija, da bi se u XVI veku javila ideja o kamenom mostu. Izgradnja je trajala tri godine, od 1588. do 1591., a graditelj je imao vrlo prikladno ime – Antonio da Ponte (Antonijo od Mosta). Da bi dobio posao izgradnje mosta, on je morao pobediti velike arhitekte poput Palladia, Sansovina, čak i Michelangela. Nakon što je most sagrađen, neki arhitekti su tvrdili da se most u takvom obliku ne može održati i da će se srušiti, u čemu ih je vreme opovrgnulo.

Rialto je vekovima bio jedini način da pređete Canal Grande pešice, sve dok sredinom XIX veka nije sagrađen Ponte dell’Accademia. I danas su tek četiri mosta na Canal Grandeu, s time da je najnoviji, Ponte della Costituzione, dovršen nedavne 2008. godine.

Most uzdaha jedan je od mnogih mostova u Veneciji, a ubraja se među najpoznatije od njih. Venecija je grad romantike, pa tako legenda kaže da je most dobio ime dobio po uzdasima zaljubljenih koji bi se onde poljubili za zalaska sunca. Istina je, ipak, ponešto drukčija i tužnija.
Kad brodom prilazite Veneciji, mnoge građevine vam zaokupljaju pažnju, a Santa Maria della Salute jedna je od upečatljivih vizura. Onako smeštena na mestu gde se Canal Grande stapa sa zalivom sv. Marka, dočekuje putnike i kao da im na najbolji način svedoči o raskoši Venecije, jer ako vas ovakav prizor čeka na samom dolasku, što li se tek skriva u Gradu?!

NAŠA PONUDA

Sa uključenom posetom Trstu i Palmanovi

PUTEVIMA VENETA

Fakultativno:  Venecija,  Padova i Verona  

5 DANA – AUTOBUSOM

Paket aranžman – prevoz i smeštaj

1.DAN putovanje (četvrtak ): BEOGRAD – TRST 
Sastanak grupe u 21.15 h ( radi preuzimanja obezbeđene peronske karte) na glavnoj beogradskoj autobuskoj stanici „ BAS “ , sa predviđenih perona od 34 do 41 ( ukoliko davalac usluga BAS, drugačije ne odredi). Ulaz na predvidjene perone je iz Karađorđeve ulice ( preko puta hotela Prezident ). Predvidjeno vreme polaska u 22.00h. Vožnja autobusom kroz Hrvatsku i Sloveniju sa kraćim zadržavanjima radi odmora. Noćna vožnja.
2.DAN( petak ): TRST – okolina LIDO DI JESOLO 
Dolazak u Trst u prepodnevnim satima. Odlazak na informativno razgledanje grada – pešačka tura (Ponte Roso, San Antonio Nuovo, srpska crkva Sv. Spiridona, trg ujedinjenja Italije…). Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Sastanak grupe na dogovorenom mestu u podnevnim satima i odlazak u jedan od poznatijih šoping centara u Evropi – Palmanova. U poslepodnevnim časovima nastavak putovanja i smeštaj u hotelu u okolini Lido di Jesolo ili Venecije. NOĆENJE. 
3.DAN(subota ): okolina LIDO DI JESOLO – PADOVA – VERONA – okolina LIDO DI JESOLO
DORUČAK. Slobodno vreme za individualne aktivnosti a mi Vam preporučujemo fakultativni izlet za posetu i uživanje u renesansnim gradovima Padovi (Trg Prato dela Vale, bazilika Sv. Antonia, spomenik Gatamelata, kapela Skrovenji, Palata pravde, trg Erbe) i Veroni gradu čuvenom po najpoznatijoj legendi Romea i Julije (Trg Bra, Arena, Gospodski trg, palata i grobnica porodice Skalideri, Romeova kuća, Julijin balkon) . Povratak u hotel. NOĆENJE. 
4.DAN(nedelja ): okolina LIDO DI JESOLO – VENECIJA – BEOGRAD 
DORUČAK. Napuštanje hotela posle doručka. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet za Veneciju – (odlazak do luke Punta Sabioni i vožnja brodom do trga Sv. Marka. Razgledanje grada – pešačka tura – trg Sv. Marka, Bazilika, Duždeva Palata, most Rialto, most Uzdaha…). Slobodno vreme za individualne aktivnosti… U dogovoreno vreme sastanak sa vodičem na venecijanskoj rivi. Povratak u Lido. Polazak za Beograd u poslepodnevnim satima. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku. 
5.DAN putovanje (ponedeljak ): BEOGRAD 
Očekivani dolazak u Beograd na mesto polaska oko 06.00.časova (u zavisnosti od uslova na putu i graničnim prelazima ).

Polasci

Hotel 3*

09, 16, 23, 30. maj

SPECIJAL 79 €

89 €

ARANŽMAN OBUHVATA: Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja, smeštaj u u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama  sa pomoćnim ležajem koje se rade isključivo na upit  (u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta)  na bazi dva  noćenja sa doručkom u hotelu 3* u  okolini Lido Di Jesola, obilaske prema programu putovanja, usluge vodiča-pratioca za vreme trajanja aranžmana, troškove organizacije putovanja.  

ARANŽMAN NE OBUHVATA: Međunarodno putno osiguranje (Putno osiguranje se preporučuje za ulazak na teritoriju zemalja EU, te putnici sami snose odgovornost da u slučaju  neobezbedjenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procene graničnih vlasti, budu sprečeni da uđu na teritoriju istih), osiguranje od otkaza ili prekida turističkog putovanja i druge pakete osiguranja, fakultativne izlete (u organizaciji ino partnera) kao i potrebne ulaznice za kulturno istorijske spomenike, individualne troškove, ostale nepomenute troškove i   obaveznu gradsku komunalnu taksu isključuvo za hotele u mestu Oderzo, Monastier Di Treviso,   okolina Lido di Jesola  – za hotele sa 3* – 1.60 € dnevno po osobi,  za hotele sa 4* – 1,80  € dnevno po osobi,  plaća se na recepciji hotela. Napomena : Ukazujemo da odluku o placanju i visini obavezne gradske komunalne takse donosi svaka opstina pojedinacno, te su ove odluke promenljive , te molimo putnike  da to imaju  u vidu.  

FAKULTATIVNI IZLETI I DOPLATE (cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i podložne su promenama: Venecija (25 €) odrasli  /20 € deca do 11,99,god,povratna karta, Padova  i Verona  (25 €) odrasli  /20 € deca do 11,99,god . Cena fakultativnih izleta zavisi od broja prijavljenih putnika (neophodan minimum od 30 putnika – a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta može  ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate a u skladu sa mogucnostima organizatora fakultativnog izleta – ino partnera).

TOSKANA

TOSKANA je jedna od najromantičnijih regija Italije. Idealna je turistička destinacija za ljubitelje umetnosti koji pri tom vole da uživaju i u sporom ritmu countryside i vinskog turizma. Brežuljci pod vinogradima uobičajeni su pejzaž ove regije; gde god da krenete, sa obe strane puta prostiru se nepregledni vinogradi, tako da je odmah jasno zbog čega je Toskana jedna od najpopularnijih vinskih regija na svetu. Osim jako duge tradicije, koja seže još u doba Starog Rima, Toskana je čuvena i po nekoliko svetski priznatih vinskih oblasti – Chianti, Brunello di Montalcino i Vino Nobile di Montepulciano. Inače, više od 80% proizvodnje u Toskani čine crvena vina, po kojima je ona i postala slavna, a glavna sorta je sangiovese, koja se javlja u različitim lokalnim verzijama.

Obiđite neke od najlepših gradova Toskane. Doživite remek dela Mikelanđela, Leonarda, Donatela, Makijavelija u Firenci, čuveni centralni trg gde se održava „palio“- trka konja u Sijeni, poznate tornjeve u San Điminjanu, čuveni gradić Luku….

Grad umetnosti Firenca, nalazi se u Toskani, na obali reke Arno, i nezaobilazna je destinacija za sve one koji žele da osete duh renesanse. Tokom XIV i XV veka; Firenca je bila centar evropske kulture i umetnosti, a duh prošlosti se i danas može osetiti na gradskim ulicama i u galerijama.
Kada se uđe u Firencu prvo što upada u oči je velinčanstvena katerdrala Duomo  nalazi se u samom centru grada. Katedrala je posvećena Bogorodici, a njen zvonik Kampanile osmislio je Đoto „otac renesanse“ : Temelj joj je u obliku cveta pa se zato zove i „Santa Marija del Fjore“. Sa vrha katedrale pruža se fenomenalan pogled na ceo grad. Glavni gradski trg, Pjaca dela Sinjori ili Trg vlasti, jedan je od najlepših trgova na svetu, a na njemu se nalazi Stara gradska kuća, Palaco Vekio.

Bolonja– smestena na raskrsnici između severa i juga na prelazu iz severne ka središnjoj Italiji, Bolonja je uvek bila strateski dobro pozicionirana. Zato i ne čudi što spada u jedne od većih gradova Italije sa 380 000 stanovnika je sedma po veličini. Glavni je grad istoimenog okruga i pokrajine Emilije-Romanje, a najpoznatija je po najstarijem univerzitetskom centru u Evropi, Bolonjskom univerzitetu.
Pored najstarijeg univerziteta, Bolonja je i veliko industrijsko sedište prehrambene, ponaročito industrije testenina po kojima je Italija i italijanska kuhinja prepoznatljiva(čuveni sos za spagete Bolonjeze) i elektronske industrije.

Krivi toranj u Pizi – jedan od najprepoznatljivijih italijanskih simbola 

Katedrala, toranj, najveća krstionica u Italiji i fontane jednostavno ostavljaju bez reči; takvu arhitekturu teško ćete videti na bilo kom drugom mestu, pogotovo ako uzmete u obzir to da je najveći deo tih dela izgrađen u 12. ili 13. veku, u vreme prosperiteta, kad je Piza bila uz rame s Đenovom i Firencom. Sam Krivi toranj, koji je u stvari zvonik Katedrale, građen je skoro dva veka. Ima sedam spratova i isto toliko crkvenih zvona. Pošto se celo ovo područje nalazi na tlu koje je veoma nepogodno za takvu gradnju, počeo je da tone i nikad nije postao uspravan, kako je prvobitno bio zamišljen.

NAŠA PONUDA

T O S K A N A

Sa uključenom  posetom  BOLONJI,  fakultativno FIRENCA, SIENA, SAN ĐIMINJANO, PIZA i LUKA

6 DANA 3 NOĆI – AUTOBUSOM

Paket aranžman – prevoz i  smeštaj

1.DAN (sreda ) : BEOGRAD – BOLONJA.
Sastanak grupe u 19.15 h na ( radi preuzimanja obezbeđene peronske karte) na glavnoj beogradskoj autobuskoj stanici „ BAS “ , sa predviđenih perona od 34 do 41 ( ukoliko davalac usluga BAS, drugačije ne odredi). Ulaz na predviđene perone je iz Karađorđeve ulice ( preko puta hotela Prezident ). Predviđeno vreme polaska iz Beograda u 20.00 h. Nastavak vožnja autobusom kroz Hrvatsku i Sloveniju sa kraćim zadržavanjima radi odmora. Noćna vožnja.
2.DAN (četvrtak) : BOLONJA – MONTEKATINI TERME.
Dolazak u Bolonju – jedan od najzanimljivijih i najlepših gradova, jedini na svetu čiji je centar istorijski grad, grad kolonada, veličanstvenih palata, duge akademske tradicije. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Oko 13 časova predviđen polazak za Montekatini Terme. Dolazak u Montekatini Terme i smeštaj u hotel posle 15 časova (po hotelskim pravilima). Slobodan dan za šetnju i individualne aktivnosti. NOĆENJE.
3. DAN (petak): MONTEKATINI TERME – FIRENCA – MONTEKATINI TERME .
DORUČAK. Fakultativno celodnevni izlet za Firencu. Razgledanje grada-pešačka tura: Palazzo Medici, Santa Maria del Fiore, Duomo e Battisterio, Basilica della Santissima Annunziata, Basilica Santa Croce, Casa di Dante, Biblioteca Nazionale, Ponte Vecchio…) Slobodno vreme za individualne aktivnosti u gradu umetnosti. Povratak u Montekatini terme u večernjim časovima. NOĆENJE.
4.DAN (subota): MONTEKATINI TERME – SIENA – SAN ĐIMINJANO – MONTEKATINI TERME.
DORUČAK. Celodnevni fakultativni obilazak Toskane – Siena, rodno mesto Svete Katarine – San Domenico, Casa di Santa Caterina, Piazza del Campo Duomo e Battisterio… nestvarni San Gimignano – poznat po brojnim srednjevekovnim tornjevima. Šetnja starim jezgrom i vijugavim uličicama ovog prelepog gradića smeštenog u pokrajini Chianti – poznatoj po istoimenom vinu. Povratak u Montekatini Terme u večernjim satima. NOĆENJE.
5. DAN (nedelja) : MONTEKATINI TERME – PIZA – LUKA – MONTEKATINI TERME – BEOGRAD.
DORUČAK. Odjava iz hotela.Slobodno vreme za individualne aktivnosti do polaska za Srbiju oko 16 časova, a mi Vam preporučujemo fakultativni izlet Piza i Luka. Piza – jedna od glavnih luka renesansnog doba i glavna suparnica Đenovi za prevlast nad Ligurijskim morem: Duomo, Torre Pendente,Piazza dei Miracoli. Nastavak vožnje ka Luki – jednom od najlepših gradova Toskane: Piazza dell Anfiteatro, Piazza Napoleone, Duomo di San Martino, rodna kuća Đakomo Pučinija… Slobodno vreme. Povratak u Montekatini Terme po ostatak grupe i polazak za Srbiju oko 16 časova. Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i carinskih formalnosti…
6. DAN (ponedeljak): BEOGRAD.
Očekivani dolazak u Beograd na mesto polaska je u ranim jutarnjim satima (u zavisnosti od uslova na putu i graničnim prelazima).Kraj programa.

CENA PAKET ARANŽMANA IZRAŽENA U € PO OSOBI:

Polazak

Hotel 3*

03. april

SPECIJAL* 119 €

139 €

15. maj

SPECIJAL* 119 €

139 €

05. jun

SPECIJAL* 119 €

139 €

24. jul

SPECIJAL* 119 €

139 €

14. avgust

SPECIJAL* 119 €

139 €

18. septembar

SPECIJAL* 119 €

139 €

16. oktobar

SPECIJAL* 119 €

139 €

*BROJ SOBA PO SPECIJALU JE OGRANIČEN!!!!!!!

ARANŽMAN OBUHVATAVanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja, smeštaj u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama  sa pomoćnim ležajem (u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta) na bazi tri  noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Montekatini Termama, obilaske prema programu putovanja, usluge vodiča-pratioca za vreme trajanja aranžmana, troškove organizacije putovanja.

ARANŽMAN NE OBUHVATA: Međunarodno putno osiguranje (Putno osiguranje se preporučuje za ulazak na teritoriju zemalja EUte putnici sami snoseodgovornost da u slučaju  neobezbedjenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procene graničnih vlastibudu sprečeni da uđu na teritoriju istih), osiguranje od otkaza ili prekida turističkog putovanja i druge pakete osiguranja, fakultativne izlete (u organizaciji ino partnera) kao i potrebne ulaznice za kulturno istorijske spomenike, obaveznu gradsku komunalnu taksu – za hotele sa 4* – 1,4 € dnevno po osobi, a za hotele sa 3* – 1 € dnevno po osobi, plaća se na recepciji hotela, individualne troškove  i ostale nepomenute troškove.

FAKULTATIVNI IZLETI(cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i podložne su promenama): Izlet Firenca  –30 € odrasli / 25 € deca do 11,99,god, Izlet za Sienu i San Gimignano – 30 € odrasli / 25 € deca do 11,99,god, Izlet za Pisu i Luku –25 € odrasli / 20 € deca do 11,99,god. Cena fakultativnih izleta zavisi od broja prijavljenih putnika (neophodan minimum od 30 putnika – a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta može  ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate a u skladu sa mogucnostima organizatora fakultativnog izleta – ino partnera). Izvršilac usluga i pomoći turistima u mestu odredišta je inopartner

RIM

RIMfatalni „večni grad“ je poseban po mnogo čemu. Krasi ga bogata istorijska prošlost puna uspona i padova, zamršenih priča i još neobičnijih raspleta sa najmanjom državom na svetu gde se mnogo puta krojila sudbina sveta. Rim je grad mode, glamura, otmenosti, nasmejanih ljudi i upečatljivih prizora. Za potpuno “rimski” doživljaj obavezan je espresso,  pasta i novčić za sreću bačen preko desnog ramena u Fontanu di Trevi. Zbog svoje izuzetno prijatne umereno-mediteranske klime, atraktivan je tokom cele godine.

 

Napulj  – „Videti Napulj i umreti“ čuvena je izreka koja se pripisuje velikom nemačkom piscu Geteu, kojom je hteo da dočara lepotu grada na jugu Italije.
Napulj je prema broju stanovnika treći po redu grad na „Čizmi“, odmah posle Rima i Milana.
Ovo je grad bogate gastronomije i još bogatije istorije. Nekoliko manje poznatih a vrlo zanimljivih činjenica o Napulju:

1. Napulj je star najmanje 2.800 godina. Pre tačno toliko, na njegovom mestu osnovana je grčka kolonija Partenopa.
2. Današnji italijanski naziv Napoli potiče od grčke reči Neapolis što u prevodu znači „novi grad“.
3. Istorijski centar grada sa 1.700 hektara najveći je istorijski centar nekog evropskog grada. UNESCO ga je odavno stavio na svoju listu.4. Pica Margarita ime je dobila po kraljici Margariti, koja je grad posetila 1889. godine i poželela da proba neki napuljski specijalitet. Na Margariti su vidljive boje italijanske zastave – zelenu daje bosiljak, sir (mocarela) belu, a sos od paradajza crvenu.
5. Prva piceria na svetu, Antica Pizzeria Port’Alba otvorena je 1830. godine u Napulju.
6. Napulj je bio deo Rimskog carstva, ali po smrti poslednjeg cara Romula Avgusta, grad je prešao u ruke Varvara.
7. Napulj možemo nazvati i gradom crkava, s obzirom na to da se na njegovom području nalazi 448 bogomolja.
9. U gradu se nalaze tri dvorca: Castel Sant’Elmo, Castel dell’Ovo i najpoznatiji Castel Nuovo.
10. Grad je kroz istoriju bio pod vlašću Španaca, Austrijanaca i Burbona, a tek je 1860. postao i do danas ostao deo Italije.
11. Žičara u Napulju jedna je od najdužih svetskih linija, a godišnje preveze više od 10 miliona ljudi.
12. U blizini grada nalazi se aktivni vulkan Vezuv, ispod kog živi 600 hiljada ljudi. U slučaju jake erupcije, većina njih ne bi preživela.
13. Nekoliko kilometara dalje, nalazi se Pompeja, grad koji je stradao u erupciji Vezuva 79. godine pre Hrista. Danas je turistička atrakcija.

 

Tivoli , istorijski gradu u oblasti Lacio najpoznatijem po Villi d’Este – palati sa očaravajućim baštama, fontanama i ruševinama srednjevekovne Ville Adriana…

 

Vatikan , izgradnja danas najpoznatijeg svetskog muzeja, započeta je u vreme Pape Julija II u XVI veku. Najpoznatiji deo je svakako, Sikstinska Kapela. Kapela je oslikana radovima Botičelija, Perudjina… Godine 1511. Mikelandjelo Buonaroti, oslikava tavanicu sa motivima iz Starog zaveta i iznad oltara fresku Strašni Sud. Iz Kapele put vodi u unutrašnjost najveće crkve na svetu, posvećene Sv. Petru, gde se nalaze njegovi posmrtni ostaci. Unutar crkve se nalazi i čuvena Pijeta, delo Mikelandjela. Poseta se završava na grandioznom trgu ispred crkve, koji je osmislio i svojim skulpturama ukrasio, kontraverzni Bernini. 

NAŠA PONUDA

R  I  M

sa fakultativnom posetom Pompeji i Napulju

  6 DANA / 3 NOĆI – AUTOBUSOM  

 Paket aranžman – prevoz, smeštaj i panoramsko razgledanje grada

1. DAN (sreda): BEOGRAD – RIM 
Sastanak grupe u 14.15 h ( radi preuzimanja obezbeđene peronske karte) na glavnoj beogradskoj autobuskoj stanici „ BAS “ , sa predviđenih perona od 34 do 41 ( ukoliko davalac usluga BAS, drugačije ne odredi). Ulaz na predviđene perone je iz Karađorđeve ulice ( preko puta hotela Prezident ). Predviđeno vreme polaska u 15.00 h. Dnevno – noćna vožnja autobusom kroz Hrvatsku i Sloveniju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i carinskih formalnosti.
2. DAN (četvrtak) : RIM 
Dolazak u “večni grad” u prepodnevnim satima. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Termini, Crkva Santa Marija Madjore, Cirkus Maksimus, Koloseum, Trg Republike, Crkva Sv. Petra, Tvrđava Sv. Anđela… Smeštaj u hotel prema . Mogućnost organizovanaj u popodnevnim časovima fakultativno pešačko razgledanje grada (u trajanju oko 2.5h sa lokalnim vodičem ): Trg Naroda, Španski trg Fontana di Trevi, Trg Navona ,….. Odlazak na razgledanje je peške ili gradskim prevozom (karta za prevoz nije uključena u cenu fakultativnog izleta), povratak individualan. NOĆENJE. 
3. DAN (petak) : RIM –NAPULJ– POMPEJA- RIM 
DORUČAK. Slobodno vreme ili Fakultativni izlet za Napulj i Pompeju. Poseta najočuvanijem rimskom nalazištu koje je vekovima bilo skriveno ispod 5 metara pepela nakon erupcije vulkana Vezuv. Nastavak izleta do “Grada Pesme”- Napulja. Slobodno vreme. Povratak u Rim. NOĆENJE.
4. DAN (subota): RIM – VATIKAN – RIM
DORUČAK. Fakultativni izlet – poseta Vatikanskom muzeju i čuvenoj Sikstinskoj kapeli: Izgradnja danas najpoznatijeg svetskog muzeja, započeta je u vreme Pape Julija II u XVI veku. Najpoznatiji deo je svakako, Sikstinska Kapela. Kapela je oslikana radovima Botičelija, Peruđina… Godine 1511. Mikelanđelo Buonaroti, oslikava tavanicu sa motivima iz Starog zaveta i iznad oltara fresku Strašni Sud. Iz Kapele put vodi u unutrašnjost najveće crkve na svetu, posvećene Sv. Petru, gde se nalaze njegovi posmrtni ostaci. Unutar crkve se nalazi i čuvena Pijeta, delo Mikelanđela. Poseta se završava na grandioznom trgu ispred crkve, koji je osmislio i svojim skulpturama ukrasio, kontraverzni Bernini. NOĆENJE.
5. DAN (nedelja) : RIM – BEOGRAD
DORUČAK. Odjava iz hotela i slobodno vreme u Rimu za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta Antički Rim (Napomena : prijave za fakultativni izlet Antički Rim vrše se prilikom rezervacije aranžmana zbog ograničenog broja mesta ,a plaća se na licu mesta organizatoru), koji uključuje obilazak najznačajnijih lokaliteta antičkog Rima : Koloseum – najveći rimski amfiteatar , brežuljak Palatino i Forum – simbol antičkog Rima. Odlazak na razgledanje je peške ili metroom, povratak individualan. Oko 21.00 h je predvidjen polazak za Beograd. Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske. 
6. DAN (ponedeljak) : BEOGRAD
Očekivani dolazak u Beograd na mesto polaska u podnevnim satima (u zavisnosti od uslova na putu i graničnim prelazima.

CENA PAKET ARANŽMANA IZRAŽENA U  € PO OSOBI

Polazak

Hotel 3* /u centru/

Hotel 3* /van centra/

29. maj

SPECIJAL* 169 €

199 €

SPECIJAL* 149 €

169 €

26. jun

SPECIJAL* 169 €

199 €

SPECIJAL* 149 €

169 €

17. i 31. jul

SPECIJAL* 139 €

159 €

SPECIJAL* 129 €

149 €

14. avgust

SPECIJAL* 139 €

159 €

SPECIJAL* 129 €

149 €

25. septembar

SPECIJAL* 169 €

199 €

SPECIJAL* 149 €

169 €

09. i 23. oktobar

SPECIJAL* 169 €

199 €

SPECIJAL* 149 €

169 €

*BROJ SOBA PO SPECIJALU JE OGRANIČEN!!!!!!!

ARANŽMAN OBUHVATAVanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja, smeštaj u u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama  sa pomoćnim ležajem koje se rade isključivo na upit  (u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta)  na bazi tri noćenja sa doručkom u izabranom hotelu u Rimu, obilaske prema programu putovanja, usluge vodiča-pratioca za vreme trajanja aranžmana, troškove organizacije putovanja.  

ARANŽMAN NE OBUHVATA: Međunarodno putno osiguranje (Putno osiguranje se preporučuje za ulazak na teritoriju zemalja EUte putnici sami snoseodgovornost da u slučaju  neobezbedjenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procene graničnih vlastibudu sprečeni da uđu na teritoriju istih), osiguranje od otkaza ili prekida turističkog putovanja i druge pakete osiguranja, fakultativne izlete (u organizaciji ino partnera) kao i potrebne ulaznice za kulturno istorijske spomenike, obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i (okolinu) – za hotele sa 4* – 6 € dnevno po osobi, a za hotele sa 3* – 4 € dnevno po osobi,   plaća se na recepciji hotela, individualne troškove  i ostale nepomenute troškove.

FAKULTATIVNI IZLETI I DOPLATE (cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i podložne su promenama:  razgledanje grada – 15 €( karta za prevoz  nije uključena u cenu fakultativnog izleta),  , Napulj bez Pompeje – 35 € odrasli / deca do 12 godina 30 €   Napulj  i Pompeja  – 60  € odrasli / deca do 12 godina – 50 € , ( neophodan minimum da bi se realizovao fakultativni izlet za Napulj bez Pompeje je  minimum  30 prijavljenih putnika, neophodan minimum da bi se realizovao fakultativni i  izlet Napulj i Pompeja  minimum 30 prijavljenih putnika ),  Vatikanski muzeji Rezervacija uključuje ulaznicu, uslugu autorizovanog vodiča i slušalice). Dolazak  do muzeja  gradskim prevozom u sopstvenoj organizaciji – 45 €  odrasli / deca do 12 god 40 € (obavezna rezervacija i uplata u dinarskoj protivvrednosti  u agenciji prilikom rezervacije aranžmana zbog ograničenog broja mesta. Antički Rim  (uključuje ulaznice, rezervaciju, slušalice i vodiča-prevoz metroom nije uključen u  cenu izleta) – 40 € odrasli /  deca do 12 god  35 €   obavezna rezervacija u agenciji prilikom rezervacije aranžmana zbog ograničenog broja mesta, plaća se na licu mesta organizatoru.  Dolazak do lokaliteta je gradskim prevozom individualno. Cena fakultativnih izleta zavisi od broja prijavljenih putnika (neophodan minimum od 30 putnika – a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta može  ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate a u skladu sa mogucnostima organizatora fakultativnog izleta – ino partnera). Izvršilac usluga i pomoći turistima u mestu odredišta je inopartner .

MILANO

Milano – drugi po veličini grad u Italiji, glavni je grad regije Lombardije. Za Milano se smatra da je privredni, modni i medijski centar Italije. Katedrala, svojom gotičkom arhitekturom privlači turiste iz celog sveta. Posetite prelepe trgove, živopisne restorane i najmodernije radnje visoke mode.

Zbog svoje pozicije u centru grada, Duomo katedrala je obično prva stanica na većini tura kroz Milano. Svojom raskošnosti, belom fasadom i veličinom, svakog posetioca koji prvi put stoji na trgu Piazza del Duomo ostavlja bez daha. Sigurni smo da ćete biti zaslepljeni lepotom katedrale, ali pravo oduševljenje nastaje tek kada se popnete na njen krov. Do vrha katedrale možete ići stepenicama ili liftom, i tek tada možete na pravi način uživati u pogledu na centar Milana, ali i iz mnogo veće blizine videti raskoš neverovatnih gotskih figura kojima je katedrala ukrašena.

Teatar  Skala je jedna od vodećih operskih kuća i balet teatara u svetu. Teatar se nalazi na trgu Skala, u samom centru grada a brojni turisti ga mogu videti odmah po izlasku iz prelepe galerije Vitorio Emanuele II koja trg Skala povezuje sa trgom Duomo. Pored teatra posetioci mogu posetiti muzej teatra Skale u kom su izloženi kostimi iz brojnih opera i baleta, scenografske skice, maske, pisma kompozitora, portrete velikih umetnika koji su nastupali u Skali i muzičke instrumente.
Milano je pre Skale imao veliki teatar (Teatro Regio Ducale) koji je stradao u pozaru 25. februara 1776. godine. Novi teatar Skala je izgrađen na tlu crkve Santa Maria alla Scala nakon što je crkva srušena, zbog čega teatar i nosi ime alla Scala. Teatar je zvanično otvoren 1778. godine kada je izvedena lirska opera “Priznata Evropa” (L’Europa riconosciuta) Antonija Salierija.

NAŠA PONUDA

M I L A N O
Fakultativno : LUGANO – JEZERO KOMO – ĐENOVA – OUTLET
SERRAVALLE
5 DANA – AUTOBUSOM
Paket aranžman – prevoz, smeštaj i panoramsko razgledanje grada

1.DAN (četvrtak) BEOGRAD – MILANO
Sastanak grupe u 17.15 h ( radi preuzimanja obezbeđene peronske karte) na glavnoj beogradskoj autobuskoj stanici „ BAS “ , sa
predviđenih perona od 34 do 41 ( ukoliko davalac usluga BAS, drugačije ne odredi). Ulaz na predvidjene perone je iz Karađorđeve ulice ( preko puta hotela Prezident ). Predvidjeno vreme polaska u 18.00 h. Vožnja autobusom kroz Hrvatsku, Sloveniju sa kraćim zadržavanjima radi odmora. Noćna vožnja.
2.DAN (petak) MILANO
Po dolasku informativno, panoramsko razgledanje Milana – grad koji se smatra modnom prestonicom i centrom glamura i fudbala:
Milanska katedrala – (katedrala koju okružuje preko 3.400 statua fascinantnog izgleda, jedan je od najboljih primera gotičke
arhitekture), Galerija Vitoria Emanuela II i Milanska skala… Smeštaj u hotel prema hotelskim pravilima posle 15.00 h. Slobodno
vreme za individualne aktivnosti . NOĆENJE.
3.DAN (subota) MILANO – LUGANO – JEZERO KOMO – MILANO
DORUČAK. Slobodan dan za individualno razgledanje grada. Mogućnost fakultativnog izleta za Švajcarsku. Obilazak bajkovitog grada Lugano, koji se nalazi na istoimenom jezeru. Obilazak glavnog gradskog trga Della Riforma, crkve San Roco i Santa Maria Degli Angioli i parka vile Ciani. Slobodno vreme za šetnju gradom ili šetnju pored jezera. Nastavak putovanja prema jezeru Komo i slobodno vreme za predah uz espreso i uživanje u ovom divnom krajoliku. Povratak u Milano u večernjim satima. NOĆENJE.
4.DAN (nedelja) MILANO – ĐENOVA – OUTLET SERRAVALLE – MILANO – BEOGRAD
DORUČAK. Napuštanje hotela. Slobodno vreme u Milanu, a mi vam preporučujemo jedan od poludnevnih fakultativnih izleta:
Đenova – najlepši grad Ligurijske rivijere izgrađen u kaskadama, rodno mesto Kristofera Kolumba ili za ljubitelje dobrog šopinga
poseta poznatom outletu Serravalle sa velikim izborom radnji poznatih brendova. U popodnevnim časovima povratak u Milano po ostatak grupe. Sastanak grupe oko 16.00h i polazak za Srbiju. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i carinskih formalnosti…..
5.DAN(ponedeljak) BEOGRAD
…Očekivani dolazak u Beograd na mesto polaska je u jutarnjim satima (u zavisnosti od uslova na putu i graničnim prelazima)

CENA PAKET ARANŽMANA IZRAŽENA U € PO OSOBI

Polazak

Hotel 3*

16, 23, 30. maj

PROMO * 89 €

99 €

06, 20. jun

PROMO * 89 €

99 €

04, 25. jul

PROMO * 89 €

99 €

01, 08, 15, 22, 29. avgust

PROMO * 89 €

99 €

26. septembar

PROMO * 89 €

99 €

03, 10, 17, 24, 31. oktobar

PROMO * 89 €

99 €

*BROJ SOBA PO PROMO CENI JE OGRANIČEN!!!!!!!

ARANŽMAN OBUHVATA: Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja, smeštaj u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem koje se rade isključivo na upit (u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta) na bazi dva noćenja sa doručkom u hotelu u Milanu,
obilaske prema programu putovanja, usluge vodiča-pratioca za vreme trajanja aranžmana, troškove organizacije putovanja.
ARANŽMAN NE OBUHVATA: Međunarodno putno osiguranje (Putno osiguranje se preporučuje za ulazak na teritoriju zemalja EU,te putnici sami snose odgovornost da u slučaju neobezbedjenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procene graničnih vlasti, budu sprečeni da uđu na teritoriju istih), osiguranje od otkaza ili prekida turističkog putovanja i druge pakete osiguranja, fakultativne izlete (u organizaciji ino partnera) kao i potrebne ulaznice za kulturno istorijske spomenike, obaveznu gradsku komunalnu taksu 1.5€ do 5€ u zavisnosti od kategorije i lokacije hotela dnevno po osobi, plaća se na recepciji hotela, individualne troškove i ostale nepomenute troškove.

FAKULTATIVNI IZLETI I DOPLATE (cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i podložne su promenama: Lugano & Komo 30€, Đenova 25€ Outlet Serravalle 15 €. Cena fakultativnih izleta zavisi od broja prijavljenih putnika (neophodan minimum od 25 putnika – a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena fakultative podložna je
promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta može ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate a u skladu sa mogucnostima organizatora fakultativnog izleta – ino partnera). Izvršilac usluga i pomoći turistima u mestu odredišta je inopartner.