LETO TURSKA 2024.

TURSKA

Turska, zemlja u kojoj se susreću dva sveta, poziva vas na nezaboravno letovanje. Ova fascinantna zemlja očarava goste svojom gostoljubivošću, raznolikošću i spojem tradicionalnog i savremenog. Njena bogata istorija i neodoljiv šarm pružaju savršen okvir za odmor, uživanje i kupovinu.

Prelepe peščane obale koje se protežu duž 8.000 kilometara obilaze tri mora - Egejsko, Sredozemno i Crno more, nudeći jedinstvenu mešavinu pejzaža i kultura. Turska turistička industrija je visoko razvijena, nudeći velik izbor smeštajnih kapaciteta za svaki ukus i budžet.

Od luksuznih hotela visokih kategorija sa all inclusive paketima, do ekonomičnijih vila i hotela sa opcijom noćenja i doručka, u Turskoj ćete pronaći idealan smeštaj za vašu porodicu. Otkrijte našu bogatu ponudu hotela u najatraktivnijim turskim letovalištima, uključujući i avionski prevoz - Letovanje Turska 2024.

DUGE PEŠČANE PLAŽE OKRUŽENE ZELENILOM

ALANJA

ALANJA je savršena kombinacija zelenila i dugih peščanih plaža koje su zapravo i obeležje ovog turističkog centra. Sa jedne strane grada turisti se mogu upoznati sa istorijskim znamenitostima poput osmougaone Crvene kule (Kizil Kula), običajima i gostoljubivošcu stanovništva, cuvenim turskim šopingom, gastronomskim specijalitetima i najboljim nočnim provodom u regiji. Na drugoj, mirnijoj, strani grada nalaze se hotelski kompleksi duž zlatnih peščanih plaža od kojih mnoge sa ponosom nose obeležje Plave zastavice. Najpoznatije su Kleopatrina i Kejkubat.Alanja je poznata kao „Majorka turske obale“.

Kleopatra/Damlatas plaža nalazi se na zapadnoj strani grada. Ukoliko želite da dan provedete na najboljoj plaži Alanje, Kleopatra je pravi izbor. Uživaćete u finom pesku, na plaži nema mnogo kamenja i stena, ali voda je dublja i brža nego na plažama koje se nalaze na istočnoj strani. Plaža je duga 3.5 km, ime Kleopatra dobijeno je zbog toga što se kraljica Egipta, Kleopatra, kupala u podnožju litice svakog dana.

Alanja je savršeno mesto za ljubitelje istorije. Ono što dominira gradom je Alanja zamak, Seldžuk citadela, sagrađena u 13. veku (1226. godine), u južnom delu grada.

Alanja je pravi raj za ljubitelje šopinga, a još ako vam i cenkanje ide od ruke, sigurno je da ćete se kući vratiti sa koferom više. Na raspolaganju su vam brojne prodavnice svakojake robe, od lokalnih proizvoda Alanje možete kupiti nakit, tepih, tašne, stvari od kože, a posebna atrakcija je obojena tikva.

alanja turska letovanje agencija
NAJBOLJE CENE ARANŽMANA ZA LETOVANJE U TRUSKOJ

POGLEDAJTE NAŠU PONUDU ZA ALANJU

PRELEP ZALIV OKRUŽEN BOROVOM ŠUMOM

ANTALIJA

Grad Antalija smešten je u istoimenom zalivu, u čijem se zaleđu uzdižu planine Taurus pokrivene borovom šumom. Antalija je podignuta na stenovitom platou uz more, glavni je grad plodne primorske ravnice na jugozapadu Male Azije. Danas je ovo područje poznato kao „Turska rivijera“.

Grad čine dva dela: savremen, sa širokim bulevarima, tržnim centrima, bogatim noćnim životom, i stari deo, Kaleiči, koji je obnovljen i pretvoren u turistički centar grada. Stari grad je podignut oko stare luke. U rimsko doba bio je opasan bedemima, čiji su ostaci delimično sačuvani. Tu su i uske popločane ulice, stare turske i grčke kuće, džamije sa minaretima, medrese, hanovi i hamami koji svedoče ne samo o staroj arhitekturi, već i o načinu života i običajima tog dela maloazijske obale.

Sa više od milion poseta godišnje, Antalija važi za turističku prestonicu Turske, a njen aerodrom je po prometu putnika 2007. godine, nadmašio istanbulsku vazdušnu luku.

Oblast Lara je udaljena 20-tak km od Antalije i čine je luksuzni hoteli sa odličnom uslugom, smešteni na poznatoj Lara plaži koja je dugačka 8km, sa kristalno čistim morem. Lara je poznata po tematskim hotelima koji oslikavaju najpoznatije gradjevine sveta kao što su Kremlj, Topkapi… zbog čega je Lara dobila nadimak turski Las Vegas. Lara na luvijskom znači pesak.

antalija turska letovanje agencija
NAJBOLJE CENE ARANŽMANA ZA LETOVANJE U TRUSKOJ

POGLEDAJTE NAŠU PONUDU ZA ANTALIJU

JEDAN OD NAJSAVREMENIJIH TURSITIČKIH CENTARA

BELEK

Ako vas zanima kako izgleda jedan od najsavremenijih turističkih centara Turske, dođite u Belek. Belek se nalazi u okrugu Antalija, udaljen je 30 km od tog grada, čest je izbor za porodično letovanje. Odlikuju ga prirodne lepote, a na tom području postoji oko 30  endemskih vrsta biljaka i mnogo vrsta ptica, a jedna retka vrsta sove, postala je i simbol Beleka. Belek predstavlja kombinaciju drevnog i savremenog, a spoj istorijskih mesta, prelepe plaže, golf tereni, zdrava klima, prirodne lepote mora i planine, luksuzni hoteli, restorani i kafići, privlače podjednako i mlade i starije.

Popularno je odredište među ljubiteljima golfa jer se u njegovoj okolini nalazi čak 20 golf igrališta, kao i veliki broj hotela visokog kvaliteta. Plaže koje okružuju stabla eukaliptusa kao stvorene su za večernje šetnje. Hoteli su značajni po lepoj arhitekturi, udobnosti i raznolikoj ponudi.

Belek ima jednu od najlepših plaža na turskoj obali. Fini beli pesak, okružuje drveće borova, a neverovatna boja mora, bez prekida privlači poglede i mami da se okupate. Plaža u Beleku je javna, na njoj se nalazi i opremljeno igralište za decu, a odrasli mogu uživati u brojnim sportovima na vodi.

NAJBOLJE CENE ARANŽMANA ZA LETOVANJE U TRUSKOJ

POGLEDAJTE NAŠU PONUDU ZA BELEK

NAJEKSKLUZIVNIJI TURISTIČKI CENTAR TURSKE

BODRUM

Bodrum je jedno od najekskluzivnijih letovališta na turskoj rivijeri.Nalazi se na granici Egejskog i Sredozemnog mora. Najstariji je turistički centar Turske. Bodrum je izuzetno lep mediteranski grad. Kada ga prvi put ugledate ne možete se oteti utisku da ste na nekom Grčkom ostrvu a ne u Turskoj. Ima bogatu antičku istoriju i specifičnu arhitekturu (tzv. Bodrumski stil) pa su svi objekti bele boje i imaju najviše dva sprata pa su zaista predstavnici tipične Grčke arhitekture.  Bodrum je poznat nautički centar, a njegova marina je prepuna luksuznih jahti i jedrilica. Klima je mediteranska. Leta su topla i vlažna (temperatura oko 34ºC), a najtopliji meseci su jul i avgust. Temperatura vode dostiže i 
26 ºC.  Turisti iz celog sveta dolaze da borave na poznatim peščanim i šljunkovitim plažama. Do svih plaža možete doći dolmušima, tj. minibusevima. Tu su i plaže pogodne za one koje letuju sa decom, ali i one na kojima se provod nastavlja i posle zalaska sunca.

Bitez plaža udaljena je 7 km od Bodruma, nalazi se pored zaliva Gumbet. Ovo je peščana plaža, vrlo rado posećena od strane turista iz svih krajeva sveta.

Plaža Bagla je nešto udaljenija, ali njen pesak je fenomenalan, a i more je toplije nego na nekoj drugoj plaži Bodruma. Ona je poznata i pod imenom Kamila plaža, zbog turneje kamila na pesku. Možete jahati kamile, i krenuti u malu turneju plažom.

Gumbet plaža nalazi se odmah pored Bodruma, kompletno je opremljena suncobranima i ležaljkama, a zabavu pruža i u dnevnim i večernjim satima. Ovo je peščana plaža, često je posećuju porodice sa malom decom, ali i omladina, jer se kafići i restorani nalaze duž obale, a podjednako je privlačna i sportska zabava.

Na raspolaganju su vam još i plaže Turgutreis, Ortakent, Jalikavak, Gumusluk…

Bodrum ima najbolji šoping na turskoj rivijeri. Kupovina u ovom gradiću obavlja se u šoping centru, prodavnicama rasutim duž ulica, ali i na lokalnim tržištima. Ne zaboravite da pregovarate o ceni robe, to je normalna stvar u Turskoj. Ovde možete pazariti sve što poželite: voće, povrće, cveće, tekstilne proizvode, tepihe, raznovrsne proizvode ručne izrade, srebro, zlato…

bodrum turska letovanje
NAJBOLJE CENE ARANŽMANA ZA LETOVANJE U TRUSKOJ

POGLEDAJTE NAŠU PONUDU ZA BODRUM

NAJLEPŠA LOKACIJA TURSKE RIVIJERE

KEMER

Kemer je letovalište okruženo gradskim zidinama, smešteno je na jednoj od najlepših lokacija turske rivijere. Nekada malo ribarsko naselje po imenu Idyros, danas je popularna destinacija koja nudi veliki izbor sadržaja i zabave. Zbog odlične lokacije, možete istražiti pokrajinu Likiju ili letovalište Antalija koje je udaljeno svega 43 km. Krasi ga moderna marina i duga peščana plaža Moonlight Beach, a u gradu ćete pronaći brojne restorane, kafiće, suvenirnice i zlatare.

Glavna karakteristika Kemera su harmonično ukombinovane prirodne lepote: more, planine i borove šume. Obala od Beldibija do Tekirove obiluje netaknutim plažama u zalivima, češće kamenih i šljunkovitih, nego peščanih. Priroda i plaže Kemera odlična su predispozicija za udoban porodični odmor. U okolini Kemera ima puno toga i za one koji vole avanturu i obilaske, pa treba izdvojiti Gojnuk kanjon, Ulupinar, Olimpos, Fazelis…. Sam grad Kemer obiluje klubovima, barovima, restoranima, plažama sa plavom zastavicom i jaht marinom od 320 vezova.

kemer turska letovanje agencija
NAJBOLJE CENE ARANŽMANA ZA LETOVANJE U TRUSKOJ

POGLEDAJTE NAŠU PONUDU ZA KEMER

RENOMIRANI TURISTIČKI CENTAR - OSTRVO PTICA

KUŠADASI

Kušadasi, „Ostrvo ptica“, najpopularnije je tursko letovalište na Egejskom moru. Do pre dvadeset godina ovo je bilo malo ribarsko selo, a danas je renomirani turistički centar sa brojnim prodavnicama, neobičnim dućanima, prelepom marinom i živopisnim centralnim trgom – pešačkom zonom.

Glavni ukras ovog lepog i popularnog grada su prelepe peščane plaže:  Long Beach (20km)- na njoj se nalazi akvapark sa velikim izborom vodenih atrakcija , Ladies Beach(2km) – ovo je najpopularnija plaža u Kušadasiju, a neverovatna posećenost beleži se vikendom, Kustur Beach (4.5km)- jedna je od popularnijih, zahvaljujući pre svega svojoj čistoći, pogodna je za porodice koje letuju sa malom decom, upravo zbog svojih kvaliteta. 

Vanpansionska ponuda je izuzetna: kafići, nacionalni i drugi restorani, diskoteke... Prava atrakcija su živopisne i dobro snabdevene prodavnice, a posebno Veliki Bazar, gde se nude raznovrsni artikli za svačiji ukus i džep! U arhitekturi mesta dominira evropski i mediteranski stil, tako da će Vas na klasičan orijent podsetiti samo egzotični mirisi vrsnih domaćih kulinarskih specijaliteta. U okolini Kušadasija su drevni istorijski spomenici: Efes, Jerapolis (Pamukkale), Didima i Milet, koje možete (fakultativno) obići. Mini busom (dolmušom) ste povezani sa centrom grada ili plažom u svako doba.

kušadasi turska letovanje agencija
NAJBOLJE CENE ARANŽMANA ZA LETOVANJE U TRUSKOJ

POGLEDAJTE NAŠU PONUDU ZA KUŠADASI

PREKRASNE DUGE PLAŽE

SIDE

Side je letovalište s prekrasnim, dugim, peščanim plažama. Smešteno je na poluostrvu, a svojim posetiocima pruža mirniji odmor. Izgrađeno na rimskim ruševinama, nudi vam mogućnost povratka 2000 godina unazad te doživljaj mira i harmonije proteklih vremena. Pronaći ćete dve glavne plaže, a istočna plaža je omiljena među obiteljima zbog plitkog mora. Posetite dobro očuvan rimski akvadukt koji je nekada služio za dotok vode iz udaljenih brda i osvežite se u reci Manavgat ispod najpoznatijih turskih vodopada.

Side je primorsko odmaralište udaljeno 15 km od Antalije.Ako ste ljubitelj prirode, ovde ćete uživati, ali i ako ste ljubitelj istorije, Side će zadovoljiti vaš ukus.Pored istorijskih znamenitosti, koje sasvim sigurno privlače turiste ovom gradiću, tu je i prelepa obala Sidea i njegove plaže. Dve izvanredne plaže prekrivene su zlatnim peskom i okružene borovom šumom sa planinskog venca Taurus. Plaže Sidea poznate su kao Istočna i Zapadna plaža, i obe se nalaze nedaleko od grada. Ove plaže su na maloj udaljenosti jedna od druge, ali se razlikuju.

Vodopad Manavgat – savršeno stajalište za ljubitelje prirode. Posle šetnje borovim šumama, koje okružuju letovalište Side, svratite u restoran u blizini vodopada gde ćete, osim u spektakularnim pogledu, uživati i u ribljim specijalitetima. Atraktivan vodopad Manavgat u neposrednoj je blizini Sidea, a nalaze se na istoimenoj reci. Idealno bi bilo ovaj vodopad posmatrati sa velike visine, jer on pada sa niske. Bela, penušava voda snažno teče preko stene, a uz njen šum možete uživati leškareći u čaj bašti, smeštenoj u neposrednoj blizini vodopada.

Obilje prodavnica i tezgi nalaze se duž grada, na zadovoljstvo mnogobrojnih turista. Tu su prodavnice raznovrsne robe, ali i one specijalizovane, gde možete kupiti nešto od kože ili nakita. U večernjim časovima Side postaje pešačka zona i tada je šoping mnogo interesantniji.

side turska letovanje agencija
NAJBOLJE CENE ARANŽMANA ZA LETOVANJE U TRUSKOJ

POGLEDAJTE NAŠU PONUDU ZA SIDE

VELIKI BROJ HOTELA I RESTORANA

SARIMSAKLI

Sarimsakli se nalazi na severnoj obali Egejskog mora, preko puta grčkog ostrva Lezbos. Od Izmira, jednog od najvećih turskih gradova, udaljen je 155 km, a od Beograda ga deli 1.150 km. Sarimsakli ima jednu od najlepših i najdužih peščanih plaža na Egejskom moru (15 km). Sarimsakli ima 7 000 stanovnika, a u nekoliko navrata se i naše stanovništvo naseljavalo na tim prostorima, tako da se često čuje naš jezik i posebna pažnja pridaje našim turistima. Ovo letovalište ima veliki broj hotela, apartmana, restorana sa turskom, grčkom, italijanskom i srpskom kuhinjom. Nedaleko od Sarimsaklija nalaze se mnoga istorijska mesta koja svakako vredi posetiti kao deo bogate istorije ovog kraja: Troja (170 km), Pergamon (65 km) i Efes (250 km).Sarimsakli je poznat i kao vazdušna banja, i blagotvorno deluje na plućne bolesti i bolesti srca.

Pesak na plažama gradića Sarimsakli je od strane Svetske zdravstvene organizacije proglašen za jedan od najboljih u svetu. Ovo je, takođe, jedno od najbezbednijih mesta na svetu gde možete provesti tople letnje mesece.Plaža na Sarimsakliju duga je 7 km, široka 100 m, i cela je prekrivena prelepim peskom. Ovde postoje 22 odvojene plaže, a njihova imena potiču od blizine hotela ili kampa. Sve ove plaže su javne. More je fenomenalno u maju i krajem septembra, a toplo i vrlo osvežavajuće u letnjim mesecima.Šetališta pored plaže prepuna su malih prodavnica, restorana, barova, kafića, koji pružaju pravo uživanje uz zalazak sunca sa pogledom na more.

Na Sarimsakliju noćni život nudi dobar provod i nezaboravnu zabavu. Restorani i pabovi su vrlo ukusno urađeni, a sve sa ciljem da se osećate opušteno, uživate u ukusnim morskim plodovima, i neverovatno gostoljubivim domaćinima.

NAJBOLJE CENE ARANŽMANA ZA LETOVANJE U TRUSKOJ

POGLEDAJTE NAŠU PONUDU ZA SERAMSAKLI

MODERAN TURISTIČKI GRAD SA PUNO ZANIMLJIVIH DEŠAVANJA

MARMARIS

Marmaris je poznato letovalište u Turskoj, na oblama Egejskog mora. Marmaris je nekada bio samo malo ribarsko naselje danas je preraslo u moderan turisticki grad, jedan od najlepših  na jugozapadnoj obali Turske. Marmaris je grčka reč i znači sjaj, blještavilo, što je vrlo pogodan opis za ovo mesto. Mnogi se slažu da je ovo pravi dragulj turske rivijere. To je najsofisticiranije letovalište, izrazito evropskog duha, sa brojnim mogućnostima za sadržajan odmor. Samo jedan pogled na jahte u luci biće dovoljan da shvatite da je Marmaris moderno i kosmopolitsko mesto. Na samom doku nalazi se puno restorana i barova, gde možete da se opustite i uživate u spektakularnom pogledu. Nedaleko je i Netsel marina, sa svojim jahtama, romantičnim restoranima, buticima. Od marine pa sve do zaliva Ičmeler nalazi se promenada duž koje saobraćaj nije dozvoljen i na neki način podseća na Sen Trope. Visoke planine okružuju more i obalu izrezbarenu mnogobrojnim ušuškanim zalivima. Osim jasno plave boje talasa i neba, tu je i zelenilo borovih šuma i oleandera.

Obala Marmarisa je izuzetno uređena, sa predivnim plažama i puno rastinja. Restorani i barovi raspoređeni duž plaže pružaju kompletnu ponudu hrane i pića kako bi turistima olakšali boravak na samoj obali. Plaže su vrlo dobre za decu, ali i odrasle.Što se tiče plaža koje se nalaze u okolini Marmarisa, Ičmeler je udaljena 8 km od centra grada, peščana je i vrlo popularna. Prijatno i mirno okruženje i kristalno čista voda, dobar su izbor ukoliko vam je potreban predah od gradske gužve i buke, a nećete pogrešiti ako na njoj provedete dan i ako letujete sa decom. Takođe, pruža dobre uslove i za vodene sportove, pa iskusite skijanje na vodi, vožnju banana čamcem, ronite…

Moderni tržni centri, šarenoliki bazari i lokalni autentični marketi jesu ono što vas čeka u Marmarisu. Većina prodavnica, u jeku sezone, otvoreno je i do ponoći. A možete naći sve ono što karakteriše Tursku: nakit, keramički predmeti, proizvodi od kože, tepisi, turska kafa, ratluk, alva, baklava, čaj od jabuke, borov med, začini… Ono po čemu je Marmaris takođe  poznat jeste  fantastičan noćni život.Ovde Vas čeka velika ponuda diskoteka,klubova,kafića,barova…

NAJBOLJE CENE ARANŽMANA ZA LETOVANJE U TRUSKOJ

POGLEDAJTE NAŠU PONUDU ZA MARMARIS

    ANKARA

                 ISTANBUL