SITONIJA LETO 2024. - NETAKNUTA PRIRODA I BISTRO MORE

SITONIJA

Prema mnogima, Sitonija je najljepše poluostrvo u regiji Halkidiki. Naziv je dobio po sinu grčkog boga mora Sitonu. Ovo područje se odlikuje netaknutom prirodom, borovim šumama, dugim divljim peščanim plažama i tirkiznom bojom mora. Sitonija je raj koji krije neke od najlepših plaža na Halkidikiju. Većina plaža ima prekrasnu tirkiznu boju mora, peščanu ili peščano-šljunkovitu obalu i stabla borova ili maslina u pozadini.

ČISTO MORE I DVE DUGE PEŠČANE PLAŽE

NEOS MARAMARAS

Neos Marmaras je jedno od najpoznatijih letovališta na poluostrvu Sitonija. Karakteriše ga kristalno čisto more i dve duge peščane plaže, gradska plaža i plaža Paradiso, u čijem zaleđu se nalazi borova šuma. Gradska plaža je peščana, prostrana i široka, više puta nagrađivana plavom zastavicom, na čijem kraju se nalazi jedan od najpoznatijih i najluksuznijih hotelskih kompleksa-Porto Carras.

Na drugom kraju se nalazi, kako joj samo ime kaže, rajska plaža, plaža Paradiso koja postaje sve popularnija kod naših turista. 

Izgradjen na tri brežuljka, letovalište je kao stvoreno za porodice koje traže odmor i opuštanje, kao i za mlade parove željne istraživanja skrivenih i netaknutih plaža tokom dana i dobrih kafića i klubova u večernjim časovima.

VELIKI IZBOR SMEŠTAJNIH JEDINICA

NEOS MARMARAS ARANŽMANI

KUĆA
ALFA ALFA

KUĆA
DIOSKURI

HOTEL
STAR
PARADISE 3*

VILA
SIMONITIKO GARDEN

VILA
SIMONITIKO APARTMENTS

BOGATA TURISTIČKA PONUDA

NIKITI

Nikiti je jedno od najstarijih mesta na Halkidikiju. Nalazi se na zapadnoj obali Sitonije, 110km od Soluna, između mesta Metamorfozis i Neos Marmaras. Nikiti se sastoji iz dva dela, starog i novog. Razdvaja ih glavni put koji vodi kroz poluostrvo Sitonija. 

Novi deo Nikitija je atraktivniji jer se nalazi uz peščanu plažu i proteže se od glavnog puta, uz koji se nalazi bogata ponuda ugostiteljskih objekata, prodavnice, kao i veliki super market Lidl. Mesto je idealno za porodično letovanje. Plaža je peščana, sa postepenim ulaskom u more, uz koju se proteže uređeno šetalište. Egzotične plaže u okolini privlače sve koji vole divljinu i mir, a blizina Neos Marmarasa i Sartija sve one koji žele noćni izlazak i provod.

VELIKI IZBOR SMEŠTAJNIH JEDINICA

NIKITI ARANŽMANI

KUĆA
ALEXANDRA

KUĆA
EDELWEISS

KUĆA FINIKAS
GARDEN

KUĆA
PORTO NIKI

KUĆA
STEFANIA

PAR KILOMETARA DUGO ŠETALIŠTE

SARTI

Veliki supermarket i brojni manji supermarketi, butici, prodavnice, pekare ali ako zatreba i apoteke tu su da tokom letovanja ni u čemu ne oskudevate. Popločano, osvetljeno, par više od kilometra dugo šetalište uz  more povezuje novi i stari deo Sartija u celinu a na Vama je da izaberete koji deo više odgovara Vašim željama za ovo leto.

Novi deo Nikitija je atraktivniji jer se nalazi uz peščanu plažu i proteže se od glavnog puta, uz koji se nalazi bogata ponuda ugostiteljskih objekata, prodavnice, kao i veliki super market Lidl. Mesto je idealno za porodično letovanje. Plaža je peščana, sa postepenim ulaskom u more, uz koju se proteže uređeno šetalište. Egzotične plaže u okolini privlače sve koji vole divljinu i mir, a blizina Neos Marmarasa i Sartija sve one koji žele noćni izlazak i provod.

VELIKI IZBOR SMEŠTAJNIH JEDINICA

SARTI ARANŽMANI

KUĆA
ALEXANDROS

KUĆA
ARISTOTELIS

KUĆA
LOUKAKIS

MALI RAJ U SUNČANOJ SITONIJI

TORONI

Toroni je malo ribarsko naselje na jugu drugog poluostrva regije Halkidiki - Sitonije. Udaljen je oko 135 kilometara od Soluna i odlikuje ga kombinacija prirodno guste šume i veličanstvenog pogleda na more zaliva Torones.

U ovom veoma mirnom i povučenom letovalištu nalazi se nekoliko taverni u kojima ćete imati priliku da probate tradicionalne specijalitete, kao i nekoliko odlično opremljenih prodavnica, za sve što vam može biti potrebno na odmoru.

Vazdušna banja okružena gustim četinarskim šumama.

METAMORFOZIS

Metamorfozis se nalazi na samom administrativnom ulasku na poluostrvo Sitonija, na 90 kilometara od Soluna. Ova vazdušna banja je sa svih strana zaštićena gustom borovom šumom, koja se sa samim mestom lagano spušta ka peskovito-šljunkovitoj uredjenoj plaži. Glavna šetačka ulica, sa svim potrebnim turističkim sadržajima, se od magistrale spušta do mora kroz centar mesta. U ulici se nalaze prodavnice, kafići, taverne, apoteke. Na kraju ulice je park Metamorfozisa, dečija igrališta, kao i vrlo pristupačna taverna Vasilis i picerija La Strada.

Već spomenuta gusta borova šuma vrlo lekovito deluje na bolesti respiratornih organa, kako kod starijih, tako i kod mladih, zbog čega je baš ovde izgradjen dečiji kamp. Sama pozicija Metamorfozisa i šuma koja ga okružuje, garantuju dubok i miran san, ali i temepraturu tokom noći nižu za par stepeni u odnosu na ostala letovališta Sitonije.

PLAŽA U OBLIKU SRPA

KALAMITSI

Kalamitsi je malo mirno mesto na Sitoniji, idealno za one koji vole uživanje na prelepoj plaži bez buke i noćnog  života. To je destinacija koju uglavnom posećuju porodice sa malom decom ili parovi. Prednost samog mesta jeste što se Neos Marmaras nalazi na 30-ak minuta vožnje, a  Sarti na  20-ak minuta vožnje kolima. U Kalamitsiju postoje razne prodavnice, marketi, taverne koje ispunjavaju svakodnevne potrebe turista i čine odmor lepšim i prijatnijim. Kalamitsi se nalazi u uvali, tako da je zaštićen od vetrova i talasa. Plaža je zaklonjena, i gotovo je nemoguće da ćete se susresti sa vetrom i talasima. Voda je krstalno čista, plave je boje, a besak beo i sitan. Ovo mesto predstavlja pravi odabir za ljubitelje mirnog odmora. Kalamitsi plaža je po mnogima najlepša plaža na Sitoniji, pa i u celoj severnom delu zemlje.

NEOTKRIVENI BISER

NEA PLAGIA

Na samo 60km od Soluna nalazi se jos turisticki neotkriveni deo severozapadnog Halkidikija, na samom ulasku na Kasandru odnosno Sitoniju, pre Nea Moudanie - Nea Plaja. Iako tek novo otkriveno za turiste iz Srbije, odavno je letovalište mnogih Grka, koji su je dosada uspešno cuvali samo za sebe i uprkos mnogim bližim plažama i dalje idu ka ovoj stvarno prelepoj pešcanoj plaži na kojoj možete uživati u zalasku sunca do kasnih poslepodnevnih sati. Duž cetiri kilometra dugacke plaže proteže se i uredjeno šetalište. U vansezonskim mesecima idealno mesto za potpuno opuštanje, a u sezoni pored opuštanja lako cete pronaci i mnoge zabavne sadržaje. Mnoštvo kafica i restorana nacionalne grcke kuhinje se podrazumevaju, a u srcu sezone rade i najveci nocni klubovi na Halkidikiju. Nea Plaja je idealna prilika da upoznate nešto novo, a stvarno kvalitetno na vec dobro poznatoj staroj destinaciji Halkidikiju.

VELIKI IZBOR SMEŠTAJNIH JEDINICA

NEA PLAGIA ARANŽMANI

KUĆA
AFRODITI