TREBINJE

Trebinje – grad koji se nalazi na krajnjem jugu Republike Srpske, udaljen od Dubrovnika samo 27 km, a od Herceg Novog 45 km. Za Trebinje se kaže da je to grad sunca i platana, a smatra se jednim od najlepših gradova u BIH. Trebinje krase očuvani stari grad i palate mediteranskog tipa koje obiluju izuzetnom lepotom, a ujedno to je i grad čuvenog pesnika Jovana Dučića. U samom gradu se nalazi nekoliko pravoslavnih hramova, od kojih su najpoznatiji manastir Tvrdoš – posvećen je Uspenju Presvete Bogorodice. Manastir se nalazi uz samu reku oko četiri kilometra nizvodno od Trebinja, u selu Tvrdošima. Prema narodnom predanju, manastir je osnovao Sveti car Konstantin i majka Jelena. Jedan je od najstarijih pravoslavnih manastira i jedan od najznačajnijih manastira Srpske pravoslavne crkve. Danas je sedište Zahumsko-hercegovačke episkopije. Smatra se da manastir potiče sa početka XVI vijeka.  Hercegovačka Gračanica, crkva Presvete Bogorodice – je verna kopija manastira Gračanica na Kosovu.Sagrađena je 2000. na brdu Crkvina iznad Trebinja, sa željom da izvrši testament čuvenog trebinjskog pesnika Jovana Dučića.Njegovi posmrtni ostaci preneti su iz Sjedinjenih Američkih Država i sahranjeni u kriptu ovog hrama. Spomen kompleks čine crkva Presvete Bogorodice sa zvonikom, vladičanski dvor, biblioteka, amfiteatar, galerija, salon za bankete, česma i letnja bašta.Hram se može videti sa svake tačke u Trebinju i to je najljepša sakralna građevina u celoj Istočnoj Hercegovini. Sa brda Crkvina pruža se prelep pogled na celi grad.

Najznačajnije kulturno dešavanje u toku godine su Dučićeve večeri poezije. Ovom prilikom u gradu se okupe najznačajnije ličnosti sveta poezije iz regiona. Piscu najboljeg dela iz prethodne godine se dodeljuje Dučićeva nagrada.

Tu je i Festival festivala. To je smotra pobjednika sa svih festivala amaterskih pozorišta u regionu. Veoma značajna ustanova za grad je Muzej Hercegovine. U ovom objektu mogu se vidjeti raznovrsne postavke, od prikaza načina života u Istočnoj Hercegovini, do slika poznatih autora. Ovde se osim izložbi priređuju i promocije i muzički programi.

Grad ima i Dom omladine često sastajalište mladih, Dom kulture i Srednju muzičku školu. Trebinje je posle rata postalo studentski grad. U gradu danas postoje tri fakulteta.

PLAN IZLETA - DAN DRŽAVNOSTI

T R E B I Nj E

Sa uključenom posetom Višegradu    

fakultativno : Dubrovnik -Herceg Novi

 

Paket aranžman – prevoz, smeštaj (2 noćenja na bazi polupansiona)  i razgledanje grada

 AUTOBUSOM – 4 DANA 2 NOĆENJA

                                                                                                                                                                           

1.DAN putovanja (14.02. Četvrtak) BEOGRAD – TREBINJE

Sastanak grupe  u  22.15. ( radi preuzimanja obezbeđene peronske karte) na  glavnoj beogradskoj autobuskoj stanici  „ BAS “ , sa predviđenih perona od 34 do 41 ( ukoliko davalac usluga BAS, drugačije ne odredi). Ulaz na predvidjene perone je iz Karađorđeve ulice ( preko puta hotela Prezident ). Predvidjeno vreme polaska  u 23.00 sata. Noćna vožnja kroz Srbiju sa usputnim odmorima.        

2.DAN (15.02. Petak ) TREBINJE

Po dolasku informativno panoramsko razgledanje – pešačka tura kroz Trebinje – grad sunca, kamena, vina i platana. Upoznavanje grada i njegovih znamenitosti kao što su: Arslanagića most, koji predstavlja pravi biser osmanske mostogradnje, muzej Hercegovine čiji je simbol Etno kućaspomenik Jovanu DučićuCareva džamijagimnazija „Jovan Dučić“Stari gradSat kulaTrg platana, Trg pesnikaAnđelkina kapija (za koju su naši turisti najviše zainteresovani, s obzirom na činjenicu da je Trebinje doživelo veliku popularnost zahvaljujući seriji „Ranjeni orao“ koja je rađena po romanu Mir Jam)… Smeštaj u hotel posle 15 h prema hotelskim pravilima.  U toku popodneva moguć je fakultativni odlazak do manastira Tvrdoš, koji je posvećen Uspenju Presvete Bogorodice. Manastir se nalazi u istoimenom selu Tvrdoš i smešten je uz samu reku. Nakon toga sledi poseta Hercegovačkoj Gračanici, manastiru koji je urađen kao kopija istoimenog manastira na Kosovu.  Sagrađen je pre 15 godina, a u njega su iz Amerike preneti Dučićevi posmrtni ostaci. Hercegovačka Gračanica se nalazi na brdu Crkvine, odakle se pruža pogled na Trebinje. Povratak u hotel.   VEČERA. NOĆENJE.

3.DAN (16.02. Subota) TREBINJE – DUBROVNIK – HERCEG NOVI-TREBINJE

DORUČAK. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, a mi Vam preporučujemo fakultativni izlet za Dubrovnik i Herceg Novi . Po dolasku informativno razgledanje Dubrovnika : Vrata od Pila, Onofrijeva česma, Franjevački samostan, Katedrala, Knežev dvor, Stradun, Orlandov stub, Zidine. Slobodno vreme za individualne aktivnosti , a mi Vam preporučujemo vožnju žičarom do vidikovca na brdu Srđ , odakle se pruža neverovatan pogled na Dubrovnik. U dogovoreno vreme u odnosu na informacije vodiča  polazak ka Herceg Novom, obilazak grada trg Nikole Đurkovića, stepenište Kralja Tvrtka , Sat kula, trg Hercega Stefana sa crkvom Sv.Mihaila i spomen česmom Karača, tvrđave Forte mare i Kanli kule…nakon razgledanja slobodno vreme za osveženje . Povratak u Trebinje u večernjim satima. VEČERA.  NOĆENJE .

4.DAN (17.02. Nedelja) TREBINJE – VIŠEGRAD – BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme do odjave iz hotela. Polazak iz Trebinja oko 11 h za Višegrad. Dolazak u Višegrad u popodnevnim satima, obilazak čuvenog kamenog mosta-zadužbina Mehmed paše Sokolovića, Andrićgrad (grad inspirisan delima i likovima našeg nobelovca Ive Andrića). Slobodno vreme. Nastavak puta ka Beogradu predvidjen je oko  19 h . Dolazak u Beograd  predvidjen je oko ponoći (u zavisnosti od uslova na putu i graničnim prelazima).  Kraj programa.

CENA PAKET ARANŽMANA IZRAŽENA U € PO OSOBI:

HOTEL

14. Februar

   NAR 4*

Promo 89 €

99 €

*BROJ SOBA PO PROMO CENI JE OGRANIČEN!!!!

USLOVI PLAĆANJA: Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke BANKE INTESA za efektivu, na dan uplate.

ARANŽMAN OBUHVATAVanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja, smeštaj u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama  sa pomoćnim ležajem koje se rade isključivo na upit  (u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta)  na bazi dva noćenja na bazi polupansiona u hotelu u Trebinju, obilaske prema programu putovanja, usluge vodiča-pratioca za vreme trajanja aranžmana, troškove organizacije putovanja.  

ARANŽMAN NE OBUHVATA: Međunarodno putno osiguranje (Putno osiguranje se preporučuje za ulazak na teritoriju zemalja EUte putnici sami snoseodgovornost da u slučaju  neobezbedjenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procene graničnih vlastibudu sprečeni da uđu na teritoriju istih), fakultativne izlete (u organizaciji ino partnera) kao i potrebne ulaznice za kulturno istorijske spomenike, individualne troškove  i ostale nepomenute troškove.

FAKULTATIVNI IZLETI I DOPLATE (cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i podložne su promenama: Dubrovnik i Herceg Novi  – 20 , Manastir Tvrdoš i Hercegovačka Gračanica  – 5  . Cena fakultativnih izleta zavisi od broja prijavljenih putnika (neophodan minimum od 25 putnika – a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate), kao i pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom. Izvršilac usluga i pomoći turistima u mestu odredišta je inopartner.

SerbianEnglishRussianGermanSpanishItalian