ZEMLJA TRADICIJE I LEGENDI MEDITERANA

TUNIS

Tunis je zemlja gde se pretapaju hiljadugodišnje kulture, zemlja tradicije i legendi, svetla i boja, ritam kontrasta, srce Mediterana.
Prirodni je most između Afrike i Evrope, između njegove najsevernije tačke i Sicilije je samo 145 km. Sa severa i istoka njegove obale zapljuskuju vode Sredozemnog mora dužinom od oko 1.300 km.

Tunis je zemlja gde se pretapaju hiljadugodišnje kulture, zemlja tradicije i legendi, svetla i boja, ritam kontrasta, srce Mediterana.
Prirodni je most između Afrike i Evrope, između njegove najsevernije tačke i Sicilije je samo 145 km. Sa severa i istoka njegove obale zapljuskuju vode Sredozemnog mora dužinom od oko 1.300 km.
Sa prelepim peščanim plažama, izvanrednim hotelima i sa još mnogo toga magičnom snagom privlači znatiželjne turiste sa svih strana sveta da istraže znamenitosti burne prošlosti kao i nepoznanice uvek mistične i predivne Sahare. Tunis je sve to, ali i mnogo više…

Šta videti u Tunisu?

Tunis je poznat kao raj za turiste, jer sezona traje tokom cele godine, takođe još jedna prednost su i cene koje su izuzetno povoljne. Ono što najviše privlači turiste je savršena kombinacija peščanih plaža i čistog kristalnog mora. Tunis je odlična destinacija za ljude koji vole more, i koji vole da se bave drugim vodenim sportovima poput surfovanja, ronjenja ili jedrenja. Tunis je omiljen i među turistima koji vole planinarenje, jahanje, tenis ili golf.

Hamamet je poznat po svojim radnjicama u kojim možete naći suvenire po vrlo povoljnim cenama. Stvari su jeftine, a ako znate dobro da pregovarate, možete jako dobro da prođete. Ima dosta dobrih restorana i barova, pa možete isprobati ukuse afričke kuhinje. Noćni život je vrlo živ i popularan među mlađim generacijama.

Sus u kom staro jezgro grada, Medinu čini tvrđava sa najpopularnijom džamijom u celom Tunisu.

TUNIS SUS AGENCIJA LETOVANJE

Sahara – za smelije turiste tu je izlet u Saharu, tokom kog se posećuje El Jem gde se nalazi najočuvaniji i jedan od najvećih Rimskih amfiteatara koji datira još iz 3. Veka.

Bardo muzej u glavnom gradu, Tunisu, mesto gde možete videti istoruju i kulturu Tunisa.

Medina, je najstariji deo grada. Sagrađena je u 12. veku i idealno je mesto na kojem možete osetiti pravu istoriju ove zemlje.

Sidi Bu Said, se nalazi u blizini Tunisa, to je slikovito belo- plavo mestašce, koje je dalo inspiraciju mnogim umetnicima, i Kartagina, značajna po bogatoj istoriji i ratovima.

TUNIS AGENCIJA LETOVANJE

Djerba, ima dosta muzeja, ludi noćni život, a poznata je i po gostoljubivosti. U njoj obavezno treba posetiti sinagogu El Griba i muzej Guelala, u kojem se nalazi lepa kolekcija lokalne grnčarije i okrugli toranj, koji je idealno mesto za posmatranje zalaska sunca. Tu je i park Djerba Explore u kom možete videti brojne vrste divljih životinja i ptica.

PLAŽE

MARHABA BEACH

Poznata je po tome što je čista voda i beli pesak. Na plaži možete sesti u kafe i naručiti svežu i ukusnu hranu. Od maja do oktobra na usluzi su pedalina, skijanje na vodi i jedrenje.

MONASTIR BEACH

Zlatna plaža, sa sportovima na vodi i školom ronjenja. Turisti se mogu zabavljati vozeći kajak, veslanjem kanua, banana čamcima, motornima čamcima, jedrenjem skijanjem na vodi, ronjenjem.

HAMAMET

Na plaži Hamamet je zlatni pesak i more jasne boje . Možete jahati kamilu na plaži. Tu je i mogučnost ronjenja, vožnja katamarana i pedaline, skijanje na vodi , jedrenje na dasci , ronjenje.

BOUJAFFAR BEACH

Duga bela peščana plaža Boujaffar proteže od centra Susa do Port El Kantaoui na 10 kilometara. Leti plaža je prepuna turista do kasno u noć , kada je iz Tunisa porodice dolaze da uživaju u pikniku. Nudi širok izbor sportova na vodi, paraglajding , jedrenje na dasci , skijanje na vodi i jetskiing .

KERKENNAH ISLANDS

Smeštena je na istočnoj obali Tunisa , Kerkennah je blago nagnuta obala pa je more plitko, idealno za decu. Ostrvo je je spokojano i netaknuto, idealno za posmatranje ptica . Možete tražiti najveći izolovane plaže , prošetajte na sever, gde se nalaze ostaci starog turskog utvrđenja. Možete provesti dan na brodu sa lokalnim ribarima.

TUNIS LETOVANJE

HOUMT SOUK BEACH

Okružena je palmama , sa čistom vodom i finim zlatnim peskom , Humt Suk plaža je mirnija od mnogih drugih turističkih žarišta . Ovde se mogu jahati konji, surfofati, puštati zmajevi, moguće je jedrenje, a pravi srećnici mogu videti flaminga, jet te ptice žive ovde.

SIDI BU SAID BEACH

Čudan grad Sidi Bu Said , je čuven po tome što važi za pravi raj umetnika. Oivičen je belim zidovima, sa plavim vratima i balkonima, sveće je svuda. Okolne plaže su čiste i jasne. Uprkos mnogim turistima koji ga posećuju svake godine , i dalje ima selo atmosferu prijatnog ne previše luksuznog letovališta . Ne zaboravite da pogledate impresivnu marinu , ili da se uputite put sela u planine. Tu je i bezbroj ruševina Kartagine , koji su glavna atrakcija u tom području .

Brza rezervacija aranžmana i smeštaja

REZERVIŠITE ARANŽMAN

Ukoliko imate pitanje, želite dodatne informacije o našim ponudama i aranžmanima ili želite da rezervišete svoj odmor, slobodno nas kontaktirajte putem naše kontakt forme. Naš tim agenata sa iskustvom je tu da vam pruži sve potrebne informacije i pomogne vam da pronađete idealan odmor za vas i vašu porodicu.