TAJLAND

TAJLAND – Zemlja bogate istorije, budizma, mističnih reka, egzotičnog voća, nepreglednih tropskih šuma, tradicionalne tajlandske kuhinje, masaže, dragog kamenja i orhideja-pre svega susretljivih ljudi širokog osmeha. Kraljevina Tajland leži u srcu jugoistočne Azije. Graniči se Mianmarom na zapadu, Laosom na severu, Kambodžom na istoku, Malezijom i Tajlandskim zalivom na jugu. Prvobitan naziv zemlje Siam 1939. godine se menja u Tajland. 

Kraljevina Tajland je pretežno budistička zemlja, i jedna od najlepših destinacija za provođenje godišnjeg odmora. Po dolasku u zemlju, putnici postaju oslobođeni užurbanog načina života. Čak i u Bangkoku, jedinstvenost hrane, arhitekture, jezika, običaja i religije unose živost i zadovoljavaju sva čula. Daleko od grada, duge peščane plaže, smaragdno more i planine na severu, umiljavaju se turistima i puštaju ih da sanjare…

Stanovništvo Tajlanda odlikuje se etničkom raznovrsnošću (Tajlanđani, Moni, Kmeri, Laotiani, Kinezi, Persijanci i Indijci). Thai kultura prisutna je po celom kraljevstvu. Budistički obredi odvijaju se u brojnim hramovima, a festivali se smenjuju tokom cele godine. 

Tajland ostavlja nezaboravno iskustvo i želju posetilaca da se ponovo vrate. Mirisi, prizori i uspomene na ovu divnu zemlju i njene ljude ostaju neizbrisivi u sećanju onih koji je posete.

BANGKOK je moderna azijska metropola sa preko 12 miliona stanovnika, u kojoj se harmonično prepliću tradicija sa modernizmom. Grad sa raskošnim, viševekovnim budističkim hramovima, palatama i svetilištima, pored kojih niču elegantni šoping centri i neboderi od čelika i stakla. Bangkokom teče reka Chao Phraya, sa brojnim ušćima, kanalima i prolazima zbog kojih je grad dobio nadimak „Venecija Istoka“.

Pataja
Grad Pataja je smešten oko 134 kilometara jugo-istočno od Bangkoka. Od 80-tih godina postaje jedno od najpoznatijih letovališta na obalama jugoistočne Azije. Zahvaljujući sveobuhvatnom programu sanacije, ozelenjene su površine, a uvođenje savremenih tehnologija doprinelo je boljem kvalitetu vode i čistoći plaža. Deo plaže kod Siama nije najpogodniji za kupanje, zbog blizine luke. Uticaj plime i oseke je veliki. Plivanje je moguće samo u periodu plime.

Pataja je poznata po svom noćnom životu. Veoma je popularna pešačka zona sa brojnim uličnim tezgama, pabovima i živopisnim predstavama, kao i velikim brojem raznovrsnih restorana.

Ostrvo Koh Samui nalazi se na sat vremena leta od Bangkoka, u sijamskom zalivu. Površina ostrva iznosi oko 280 kvadratnih kilometara. Koh Samui nudi za svačiji ukus po nešto. Ono je istovremeno opušteno i elegantno, smešteno u luksuznom okruženju. Oko ostrva vodi glavni put u obliku prstena.
Pejzažom dominiraju kokosove palme, prelepe peščane plaže, neverovatne formacije od kamena i mali, skriveni zalivi. Na kilometrima dugim plažama Chaweng i Lamai nalaze se brojni restorani, barovi i prodavnice. Povremeno se može čuti buka od aviona u severnim i srednjim delovima Chaweng plaže.

Za ovo ostrvo, najbolji period za putovanje je leto. Kratki pljuskovi se mogu pojaviti u junu i septembru. Od sredine oktobra do januara karakteristični su obilni pljuskovi. 

Puket je najpoznatije letovalište na Tajlandu. Smešten je 900 kilometara od Bangkoka i predstavlja jednu od najomijenijih destinacija za odmor u Aziji. Sa svojih 539 kvadratnih kilometara ovo je i najveće tajlandsko ostrvo. Pelepe peščane plaže u malim i velikim zalivima, bogata tropska vegetacija i pejzaži, ubrajaju se među najlepše u čitavoj Aziji. Utisak je još bolji uz azurno-plavu vodu i prelepe koralne sprudove Andamanskog mora. Moderni hoteli smešteni su u osamljenim malim zalivima Nakalay i plaži Nai Harn, kao i na lepim, dugim plažama na severu ostrva ( Nai Yang plaža, Bang Tao plaža), kao stvorenim za mir i opuštanje. Na dugačkoj Karon plaži, naročito mirnoj leti, pronaćićete više barova kao i nekoliko dobrih restorana i manjih prodavnica. Kata plaža je naročito privlačna za mlađe posetioce, sa brojnim malim restoranima, barovima i većinom ronilačkih škola na Puketu. Plaža Kata Noi pripada najlepšim mestima na ostrvu Puket. Za one koji vole živost, pravi izbor je plaža Patong, gde je uvek puno sveta. Ovde ćete pronaći veliki broj restorana, barova, prodavnica i diskoteka. Za vreme perida monsuna (od maja do oktobra), zbog vremena je zatvorena većina ronilačkih škola i centara za sportove na vodi. Najbolji period za posetu je od novembra do aprila.

PLAN PUTOVANJA

BANGKOK I PUKET
11 dana (9 noćenja) – avionom
Polazak: 11. jul 2019/ Povratak: 21. jul 2019.

PROGRAM PUTOVANJA:
1.dan (11.07.2019.) BEOGRAD-ISTANBUL Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ kod u 18:20 časova. Poletanje za Istanbul u 20:20 časova (Let TK1084). Obrok u avionu. Sletanje u Istanbul oko 23:05 časova.
2.dan (12.07.2019.) ISTANBUL-BANGKOK Poletanje za Bangkok u 01:25 časova (Let TK68). Obrok u avionu. Sletanje u Bangkok u 15:00 časova. Transfer do hotela. Slobodno vreme za individualna razgledanja ili fakultativne izlete. Noćenje.
3.dan (13.07.2019.) BANGKOK Doručak. Razgledanje jednog od najinteresantnijih i najposećenijih gradova jugoistočne Azije. Prestonica zemlje je od 1782. Godinama je nosio epitet Venecije istoka zbog mnogobrojnih kanala reke Čao Praja na kojima se nalazi. Bangkok danas predstavlja jednu od najmodernijih metropola regiona. Celodnevni obilazak grada uključuje razgledanje Velike kraljevske palate, u čijem kompleksu se nalazi Hram Smaragdnog Bude, kao i razgledanje hramova Vat Trimitr, sa zlatnom statuom Bude teške 5,5 tona, Vat Po, koji je najveći i jedan od najstarijih hramova u Bangkoku. Ručak u lokalnom restoranu. Uveče je moguće fakultativno organizovati „tai“ klasične igre sa večerom. Noćenje.
4.dan (14.07.2019.) BANGKOK Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja ili fakultativni izlet za ploveću pijacu. Noćenje.
5.dan (15.07.2019.) BANGKOK-PUKET Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje za Puket u toku dana. Dolazak. Transfer do hotela. Smeštaj u hotelu izmedju 13-15 časova. Slobodno vreme. Noćenje.
6. do 10. dan (16.07 do 20.07.2019.) PUKET Doručak. Slobodni dani za odmor, kupanje, kupovinu i razne druge aktivnosti. Mogućnost organizovanja fakultativnih izleta. Noćenja.
11. dan (21.07.2019.) PUKET- ISTANBUL- BEOGRAD Doručak. Rani jutarnji transfer do aerodroma. Poletanje za Istanbul u 05:50 (Let TK173). Obroci u avionu. Sletanje u 12:00 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 18:45 časova (Let TK1083). Sletanje u 19:25 časova.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA

(Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate)

Smeštaj

Usluga

Cena aranžmana po

osobi u dvokrevetnoj sobi

Doplata za

jednokrevetnu sobu

Hoteli 4*

Noćenje sa doručkom

           1060€

         260€

U cenu putovanja je uračunato: Prevoz avionom na navedenim relacijama, smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelima 4* u Bangkoku i na ostrvu Puket, na bazi noćenja sa doručkom (švedski sto) i 1 ručak tokom obilaska Bangkoka, transferi i razgledanja prema programu, troškovi organizovanja i vođenja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: Avio-takse 362.19 evra (koje se sastoje od sledećih nerefundabilnih: eur 308.00 YR i refundabilnih taksi: eur 0.98 RF, 16.94 RS, 10.00 TR, 4.48 LG, 1.92 E7, 0.82 G8, 19.05 TS) (podložne su promeni, a njihov konačni iznos se plaća sedam dana pre putovanja u agenciji, po prodajnom kursu Banca Intesa, na dan uplate), dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po rezervaciji, fakultativni izleti, viza za Tajland 30 evra, usluga viziranja 10 evra, kao i međunarodno putno osiguranje.

 

VAŽNA NAPOMENA: Dozvoljena težina prtljaga na lokalnim letovima je do 20kg, a za ručni do 7kg. Za svaki kg prekoračenja plaća se na licu mesta.

VALUTA : Nacionalna valuta Tajlanda je Thai bath 1 USD = 33.06 THB   1 EUR = 37.86 THB

KLIMA: Prijatno vreme sa prosečnim dnevnim temperaturama od 25 do 32°C.

Tokom dana su povremeno mogući pljuskovi.

 

SMEŠTAJ:

Hotel u Bangkoku: CENTURY PARK 4*                     www.centuryparkhotel.com ili sličan

Hotel je dobro lociran u blizini centralne gradske zone. Smeštaj je u prostranim i komfornim superior sobama. Klimatizovane sobe sa satelitskom TV i mini-barom. Opremljene su tako da zadovolje potrebe modernog turiste. Gostima je na raspolaganju fitnes centar i krovni bazen kao pravo mesto za odmor i relaksaciju. Pored glavnog restorana, u sklopu hotela je još nekoliko restorana sa internacionalnom i italijanskom kuhinjom, kao i kafe i poslastičarnica.

Hotel na ostrvu Puket: KATA PALM RESORT& SPA 4*              http://www.katapalmresort.com/ ili sličan

Odmarlište je okruženo zelenilom, na samo par minuta udaljenosti od poznate Kata peščane plaže, a 200m od šoping zone. Ovaj hotel kombinuje najbolje od tradicionalnog i modernog. Odmaralište ima 2 velika bazena i 2 mala bazena za decu, 3 restorana i 2 bara. Svaka soba ima:  kupatilo, terasu, klima uređaj, fen, telefon, mini-bar, TV sa satelitskim programom i sef.

SerbianEnglishRussianGermanSpanishItalian