DRAGULJ ZABORAVLJENOG KONTINETNA

SEJŠELI

Sejšeli su ostrva koja razigravaju maštu, prizivaju slike tropskog raja i skrivenog piratskog blaga. Sejšele nazivaju pravim zemaljskim rajem, zbog toga što svako ostrvo , okruženo fascinantnim indijskim okeanom, krije svoju tajnu i isijava nebesku lepotu.

Iako su Sejšeli udaljeni hiljadu milja odakle god da se krene, avio saobraćaj ih je učinio pristupačnim. Ipak, mnoga pitanja su i dalje prisutna. Dali su Sejšeli dragulj zaboravljenog kontinenta koji je nekada spajao Afriku i Aziju, ili su možda rajski vrt koji su bogovi ovde namerno zaboravili.

Sejšeli su ostrva koja razigravaju maštu, prizivaju slike tropskog raja i skrivenog piratskog blaga. Sejšele nazivaju pravim zemaljskim rajem, zbog toga što svako ostrvo , okruženo fascinantnim indijskim okeanom, krije svoju tajnu i isijava nebesku lepotu.

Iako su Sejšeli udaljeni hiljadu milja odakle god da se krene, avio saobraćaj ih je učinio pristupačnim. Ipak, mnoga pitanja su i dalje prisutna. Dali su Sejšeli dragulj zaboravljenog kontinenta koji je nekada spajao Afriku i Aziju, ili su možda rajski vrt koji su bogovi ovde namerno zaboravili.

O kakvom god odmoru da se sanja na Sejšelima, snovi postaju stvarnost. Milje i milje belih koralnih sprudova koji zavodljivo izranjaju iz prozirne, tople vode tirkiza, Indijski okean stvoren za uživanje u plivanju i ronjenju, temperatura vazduha, koja cele godine ne pada ispod 24 stepena, srebrnasto beli pesak i debeli hlad takamaka drveća krozčije krošnje namiguje sunce. Nežne, bele, plaže na Sejšelima spadaju u najlepše na svetu i svaka sledeća se čini lepšom od predhodne.

Ostrvo Mahe

OSTRVO MAHE SEJŠELI LETOVANJE

Ako na Sejšele budete dolazili avionom, sletećete na največe ostvro Mahe, na kojem se nalazi 90 % stanovništva. Najbolja ponuda hotela nalazi se baš na ovom ostrvu i uglavnom je ovo početna destinacija svih turista, koji se na Maheu stacioniraju pa kasnije idu u dalje istraživanje ostrva. Glavni grad ostrva Mahe je grad Viktorija i on je prava turistička atrakcija ovog ostrva i morate ga podsetiti.

Simbol ovog minijaturnog grada je „L’horloge“ umanjena kopija Londonskog Big Bena, ujedno i sećanje na britansko kolonijalno doba. Oko njega se niže par zgrada, pošta, banke i botanička bašta. Gradom dominiraju drvene kućice koje su vrlo lepo dekorisane.

U Viktoriji živi oko 23 000 stanovnika, što čini oko trećinu ukupne populacije Sejšela.

Na području Viktorije preovladava umerena tropska klima. Zime su kišovite, a leta relativno suva. Prosečna godišnja temperatura ima veoma malu varijaciju između 25 i 29 stepeni celzijusa. 
Ako budete posećivali ovaj prelepi grad, morate da posetite sledeće turističke atrakcije:

State Houses

State houses su ustvari najstarije javne zgrade na Sejšelima koje su izgrađene 1910. godine.

Botanička bašta

Bašta se prostire na površini od 6 hektara. Poseduje veliki broj domaćih i uvezenih biljaka i drveća, uključujući i drvo slonove jabuke iz Malezije, venecuelansku ružu, i druge egzotične vrste. U ovoj botaničkoj bašti takođe možete videti i veliki broj kopnenih kornjača različitih vrsta.

Prirodnjački muzej

Pridrodnjački muzej sadrži primerke izumrle flore i faune Sejšela. Krokodile, džinovske rakove i druge izumrle vrste možete detaljno izučiti u muzeju.

Trg Slobode

Posetite i Trg Slobode, mesto na kome se nalazi najviše zgrada iz perioda kolonijalizma. Najpoznatije zdanje je „ L’Horloge“, toranj koji je podignut 1903. godine kao simbol ekonomskog napretka ostrva. Projektovan je kao Little Ben, manja verzija Big Bena u Londonu.

Ostrvo Silhouette

OSTRVO SILUETE SEJŠELI LETOVANJE

Ovo ostrvo nalazi se 20 kilometara severozapadno od Mahea i ovo je treće po veličini ostrvo Sejšela. Najčešće je druga destinacija posle ostrva Mahe i isto toliko je uzbudljiva. Prostire se na površini od 20 kvadratnih kilometara, a na njemu živi oko 200 stanovnika. Na njemu većinom borave radnici.

Ako budete posećivali ovo prelepo ostrvo obavezno posetite sledeće atrakcije:

Dauban Mauzolej

Izgrađen je na mirnom i tihom mestu i okružen je vegetacijom koja je pretežno sačinjena od kokosovog drveća. Mauzolej sačinjava skup od šest masivnih stubova koji su usklađeni na fasadi i na delu bočnih strana.  Mauzolej predstavlja istorijski podsetnik i spomenik na porodicu Dauban koja je nekada posedovala ovo ostrvo.

Silhouette Marine National Park

Pošto se ostrvo Silueta nalazi na visini od 740 m nadmorske visine, seča šuma na ovom području nekako je izbegnuta, pa je ovo ostrvo postalo nacionalni park 6. oktobra 1987. godine. Tu možete videti retke i zaštićene biljne i životinjske vrste.

Anse Lascars

Ova plaža smeštena je na istočnoj strani ostrva, a od drugih plaža izdvaja je to što je okružena koralima, pa je idealno mesto za ronjenje. Takođe, na plaži se nalazi i drevna grobnica u kojoj se nalaze grobovi 30 arapskih mornara.

Ostrvo La Digue

OSTRVO LA DIGUE SEJŠELI LETOVANJE

Ostrvo La Digue, nalazi se istočno od ostrva Praslin i zapadno od ostrva Felicite. Prostire se na površini od 10 kvadratna kilometra, a na njemu živi oko 2 000 stanovnika. La Digue je trajektom povezano sa ostrvima Praslin i Mahe. Vrlo lepo i interesatno ostrvo koje treba obići i posetiti.

Tuirstičke atrakcije na ostrvu La Digue:

Eustache Sarde’s House

Eustache Sarde’s House je kuća napravljena isključivo od drveta i jedan je od retkih primera ovakvog načina građenja. Kuća je izgrađena sa savršenom preciznošću i jedna je od glavnih atrakcija na ostrvu.

Granite Boulder

Ovo čudo prirode morate videti i slikati. Granitni kamen formiran je pre 750 miliona godina, a zbog sporog hlađenja na svojoj površini sadrži veliki broj kristala. Granitni kamen postao je i nacionalni simbol.

L’Union Estate

Ovo mesto vas jednostavno vraća u prošlost. Stara vodenica i stare peći za sušenje samo su neki od artifakata prošlosti koje će te ovde sresti. Stanovnici ovog mesta nisu baš mladi, a najstariji žitelji su Džinovske kornjače koje su stare i po nekoliko vekova. 

NAJBOLJE CENE ARANŽMANA ZA LETOVANJE NA SEJŠELIMA

POGLEDAJTE NAŠU PONUDU ZA SEJŠELE

Brza rezervacija aranžmana i smeštaja

REZERVIŠITE ARANŽMAN

Ukoliko imate pitanje, želite dodatne informacije o našim ponudama i aranžmanima ili želite da rezervišete svoj odmor, slobodno nas kontaktirajte putem naše kontakt forme. Naš tim agenata sa iskustvom je tu da vam pruži sve potrebne informacije i pomogne vam da pronađete idealan odmor za vas i vašu porodicu.