LEPOTA KORALNOG MORA

HURGADA

Hurgada je najpoznatije egipatsko letovalište na Crvenom moru, koje je posebno poznato po lepoti svog koralnog blaga. Klimatski uslovi u Hurgadi su mnogo povoljniji u smislu niže temperature, što je za područje Afrike veoma bitno. Peščane plaže se pružaju duž cele oblasti ispred većine hotela, što nije slučaj sa drugim letovalištima na obalama Crvenog mora. Podvodno bogatstvo Crvenog mora u ovom predelu omogućilo je da Hurgada postane omiljeno mesto ronilaca i zaljubljenika morske flore i faune. Većina hotela je sa izuzetno bogatim sadržajima, a sam centar mesta, kao i bogate istorijske lokacije u okolini, su lako pristupačne svim gostima ovog letovališta.

Lokacija Hurgade je odlična za posetioce koji žele da obiđu više mesta u Egiptu, poput Kaira i njegovih piramida u Gizi, ili hrama u Luksoru i obližnje doline kraljeva, u kojoj je i grobnica čuvenog faraona Tutankamona. Postoje i ekskurzije do Aleksandrije, Asuana, Abu Simbela, Dendere i četverodnevno krstarenje Nilom.

Turisti posebno vole izlete do Šarm el Šeika; Al Kvizira, smeštenog između Hurgade i Marse Alama, poznatog zbog istorije, netaknutih koralnih grebena i ronjenja; Šarm El Nage, sela na oko 40 kilometara od Hurgade, sa prelepom koralnom liticom na plaži; El Gune (25 km), sa 10 kilometara dugom plažom i jedinstvenom arhitekturom; Al Mahmja, turističkog kampa na zaštićenom ostrvu Giftun, 45 minuta brodom od Hurgade; zaliva Soma (45 km), odmarališta sa odličnim uslovima za ronjenje…

HURGADA EGIPAT LETOVANJE
NAJBOLJE CENE ARANŽMANA ZA LETOVANJE U EGIPTU

POGLEDAJTE NAŠU PONUDU ZA HURGADU

NAJEKSKLUZIVNIJE EGIPATSKO LETOVALIŠTE

ŠARM EL ŠEIK

Šarm el Šeik je najekskluzivnije egipatsko letovalište. Ukras je obale Crvenog mora, na krajnjem jugu Sinajskog poluostrva. Izuzetan geografski položaj, zadivljujuće prirodno okruženje i povoljna klima učinili su da s vremenom izraste u jedno od najlepših i najpopularnijih letovališta u ovom delu sveta. Šarm el Šeik, u prevodu „zaliv staraca“, pripada kategoriji modernih turističkih odrednica. Ovo je grad-hotel sa sezonom koja traje tokom cele godine. Fascinantne plaže i čudesni svet pod vodom čine ga privlačnim jednako kao i okruženje. 

Šarm el Šeik ima odlične plaže i prelepe kolarne grebene, što ga čini jednom od glavnih turističkih destinacija. Tu su dugi niz prirodnih peščanih i plaža sa kamenčićima, sa čistom i mirnom vodom, koralni grebeni i obilje mogućnosti za sportove na vodi, od kojih su najpopularniji ronjenje, jedrenje i krstarenje.Šarm el Šeik je uglavnom fokusiran na porodična letovanja, pa većina hotela poseduje bazene, tematske parkove, teniske terene, sportske centre i zabavne programe.

Turisti dolaze u Šarm zbog sunca, mora i sportova na vodi, ali postoje mnoge atrakcije u blizini grada koje svakako ne treba propustiti, kao što je obilazak pustinje. Među najpopularnijim destinacijama su Gorući grm kod manastira Sv. Katarine, za koji se kaže da je izgoreo kad se Bog prvi put obratio Mojsiju. Grm je ponovo zasađen u 10. veku, kada je kapela dobila krov.

Planina Sinaj, poznata i kao Sveta planina, mesto je gde je Mojsije, prema Bibliji, primio 10 zapovesti. Do vrha se može doći stepenicama ili stazom koja vodi istočno od manastira Sv. Katarine, u podnožju planine, ali prolaz stepenicama pruža pogled na Mojsijevu fontanu.

Svakako treba obići i zaliv Nama, poznat po svojoj prirodnoj lepoti, prirodni park Ras Muhamed, 20 kilometara od Šarma, i prirodni fenomen Obojeni kanjon, dug četiri kilometra. Turisti mogu da uživaju i u jahanju konja ili kamila.

Tu su i izleti do Kaira i njegovih piramida na platou Gize, ali i do hrama u Luksoru i obližnje Doline kraljeva, u kojoj je i grobnica čuvenog faraona Tutankamona.

Pažnju turista privlači i manastir svete Katarine, Nacionalni park „Ras Muhamed“…

NAJBOLJE CENE ARANŽMANA ZA LETOVANJE U EGIPTU

POGLEDAJTE NAŠU PONUDU ZA ŠARM EL ŠEIK

Brza rezervacija aranžmana i smeštaja

REZERVIŠITE ARANŽMAN

Ukoliko imate pitanje, želite dodatne informacije o našim ponudama i aranžmanima ili želite da rezervišete svoj odmor, slobodno nas kontaktirajte putem naše kontakt forme. Naš tim agenata sa iskustvom je tu da vam pruži sve potrebne informacije i pomogne vam da pronađete idealan odmor za vas i vašu porodicu.