MAGIJA ARAPSKOG SVETA

DUBAI

Dubai je druga po veličini od sedam država emirata, kojom upravlja porodica Al Maktum. Dubai, kao glavni grad prostire se u zalivu, u prirodnoj luci. On nije samo centar trgovine i industrije Ujedinjenih Arapskih Emirata. Poslednjih godina se uložie dosta energije i truda u razvoj turističke industrije pred kojom je blistava budućnost. Kombinacija najkvalitetnijih hotela, belih plaža na Jumeirah Beach-u, čistog luksuza, fascinantnih arhitektonskim projekata i orijentane atmosfere pretvoriće svako putovanje u nezaboravan doživljaj.

Dubai je druga po veličini od sedam država emirata, kojom upravlja porodica Al Maktum. Dubai, kao glavni grad prostire se u zalivu, u prirodnoj luci. On nije samo centar trgovine i industrije Ujedinjenih Arapskih Emirata. Poslednjih godina se uložie dosta energije i truda u razvoj turističke industrije pred kojom je blistava budućnost. Kombinacija najkvalitetnijih hotela, belih plaža na Jumeirah Beach-u, čistog luksuza, fascinantnih arhitektonskim projekata i orijentane atmosfere pretvoriće svako putovanje u nezaboravan doživljaj. Posetioci ovog sigurnog arapskog mikrokosmosa mogu pronaći perfektno organizovanu uslugu, High Tech, netaknutu prirodu, pustinjska utvrdjenja, svetlucajuće palate, fantastičan podvodni svet – jednom rečju sve kontraste koji ispunjavaju srce svakog svetskog putnika.   

 Najveća i najčuvenija građevina Dubaija je Kalifova kula (Burj Khalifa), neboder sa visionom od 828 m, trenutno najviša struktura na svetu. Ovo čuveno remek-delo dizajnirano je tako da ima 160 spratova, 30.000 domova, devet hotela, 3 ha hotelskog parkinga, najmanje 19 stambenih kula, Dubai tržni centar, a 12 ha zauzima Burdž Kalifa jezero. Ova najpopularnija turistička atrakcija postala je čuvena i po tome što ima i najviši restoran, tj. na 122. spratu kule, na visini od 442 m, svoje mesto pronašao je restoran At.mosphere. Kada završite sa jelom, popnite se do 124. sprata, jer se tu nalazi vidikovac sa kojeg se pruža pogled koji oduzima dah. Uživajte u panorami Dubaija!     

dubai aranzman letovanje

Kula Arapa (Burj Al Arab) nalazi se na spisku najviših zgrada na svetu, 27. je po redu, a sa visinom od 321 m, četvrti je najviši hotel na svetu. Ovaj predivni hotel izgrađen je na veštačkom ostrvu i do njega se dolazi posebnim mostom.       

Ono po čemu je Dubai, takođe, poznat jesu Ostrva Palma. Ova ostrva su veštačka i na njima će biti izgrađeni stambeni i komercijalni stubovi, a ostrva su Palma DžumeirahPalma Džebel Ali i Palma Deira. Ostrva Palma, kako samo ime kaže, imaće oblik palme, biće okružena polumesecom, a s obzirom na to da se nalaze u blizini obale UAE u Persijskom zalivu, pružiće gradu dodatnih 520 km plaže. Izgradnja ostrva počela je 2001. godine, a planira se da traje 10 do 15 godina. Od kada je obelodanjen plan izgradnje ovog ostrva, on privlači svetsku pažnju. 

Najpoznatija plaža Dubaija je Jumeirah Beach Park, privlačna zbog belog peska i tirkizno plave vode. Ova plaža je mesto za sve, tu su igrališta za decu, a za one malo starije, napravljen je prostor za rekreaciju, tu su restorani, mesta za piknik i pripremu roštilja. Napravljen je i mali amfiteatar gde se izvode muzičke i scenske predstave. Ovde se nalazi i veliki broj privatnih klubova i restorana u kojima se turisti mogu osvežiti posle napornog dana na suncu. 

DUBAI AGENCIJA ARANZMAN
Brza rezervacija aranžmana i smeštaja

REZERVIŠITE ARANŽMAN

Ukoliko imate pitanje, želite dodatne informacije o našim ponudama i aranžmanima ili želite da rezervišete svoj odmor, slobodno nas kontaktirajte putem naše kontakt forme. Naš tim agenata sa iskustvom je tu da vam pruži sve potrebne informacije i pomogne vam da pronađete idealan odmor za vas i vašu porodicu.