Izuzetno lekovito mesto sa 31 izvora

LUKOVSKA BANJA

Lukovska Banja se nalazi na severoistočnim padinama Kopaonika, na 1 km od sela Lukovo, 35 km od grada Kuršumlije i 55 km od centra Kopaonika. Ovo izuzetno lekovito mesto ima 31 izvor sa izdašnošću od 100 litara u sekundi, te predstavlja jedno od najbogatijih i najblagotvornijih mesta u Srbiji. 

Na visini od 700 m, ovo je najviša banja u Srbiji. Okružuju je guste bukove šume i šljivici.Lekovita voda ima visok procenat litijuma, kalcijuma, magnezijuma, natrijuma, kalijuma, stroncijuma, hroma, cezijuma, kobalta. Temperatura izvora je između 20 i 65.3 oC. Voda je pogodna i zdrava za sve ljude, ali posebno se preporučuje onima koji imaju problema sa reumatičnim oboljenjima, degenerativnim kičmenim oboljenjima, oporavkom posle povreda i neurozama.

Lukovska Banja – Tradicija lečilišta

Za Lukovsku Banju se čulo tek posle Prvog svetskog rata. Godine 1924. je izgrađeno nekoliko drvenih baraka i tri kafane. Prvo moderno kupatilo je izgrađeno tek 1952. Lukovska Banja danas postaje moderno lečilište i odmaralište, ali njeni kapaciteti još uvek nisu dovoljno iskorišćeni, što znači da su joj potencijali vrlo veliki.

Od terapija su zastupljene hidroterapijaelektroterapijamagnetoterapijamasaža terapije blatom. Tu su i tereni za male sportove, teren u pesku, ski staza sa žičarom dužine 300 m, obeležene i uređene staze za šetnju (tzv. “staze zdravlja”), zatvoreni bazen i sportska sala za odbojku, košarku i rukomet.

Smeštaj je moguć u vrlo lepo sređenim hotelima “Kopaonik” (120 ležaja), “Mladost” (60 ležaja) i “Jelak” (65 ležaja). 

lukovska banja smestaj agencija
Brza rezervacija aranžmana i smeštaja

REZERVIŠITE SMEŠTAJ

Ukoliko imate pitanje, želite dodatne informacije o našim ponudama i aranžmanima ili želite da rezervišete svoj odmor, slobodno nas kontaktirajte putem naše kontakt forme. Naš tim agenata sa iskustvom je tu da vam pruži sve potrebne informacije i pomogne vam da pronađete idealan odmor za vas i vašu porodicu.