Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.
Španija

MAJORKA

Majorka  je najveće Špansko ostrvo i sa ostrvima Minorcom i Ibicom čine arhipelag Balearskih ostrva. Nalaze se u Sredozemnom moru istočno od španskog kopna. Majorka je svetski poznata kao jedno od najlepših turističkih destinacija u Evropi, pa i u svetu. Glavni administrativni centar je glavni grad Palma ali i mondensko mesto sa pregršt luksuznih hotela u kojima borave turisti, posebno mladi iz celog sveta. Gradom dominira katedrala iz XIII veka , koju svakako treba posetiti.

Klima je mediteranska i sa velikm brojem sunčanih dana, Majorka je idealno mesto za odmor od ranog proleća do pozne jeseni. Prosečna temperatura je oko 27 stepeni, što boravak na ovom prelepom ostrvu čini još prijatnijim.

Ulice su pune mladog sveta koji imaju mogućnost da se provode u brojnim kafićima, restoranima i svetski poznatim diskotekama. U najpoznatijim turstičkim zonama kao što su Can Pastilla, Playa de Palma i El Arenal dominira velika peščana plaža. Zapadno od Palme postoje letovališta, kao sto su Magaluf, Palma Nova ili Paguera, koji će svojim sadržajem zadovoljiti sve ljubitelje prirode.

Cenovnik

LJORET DE MAR

Ljoret de Mar je turistički grad na mediteranskoj obali, smešten u provinciji Đirona. Na teritoriji od preko 48 km2 živi oko 38.000 stanovika, međutim, u vreme letnje turističke sezone, broj se povećava i dostiže i 200.000. Iz godine u godinu, Ljoret privlači sve veći broj turista, a u njegovoj blizini nalaze se gradovi Blanes i Tosa de Mar, 40 km je udaljena Đirona, a 75 Barselona, tako da sa obale Ljoreta lako i brzo možete doći do drugih popularnih gradova Španije i upoznati se i sa njima.

Cenovnik Španija 5 noći

Cenovnik Španija 8 noći