Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.
Banje Srbija

LUKOVSKA BANJA

Lukovska Banja se nalazi na jugu Srbije, na istočnim padinama Kopaonika. Nalazi se na 681 m nadmorske visine, što je čini najvišom banjom u Srbiji, ima prijatnu umerenu klimu.

Lukovsku Banju karakterišu obilje izvora mineralnih voda, netaknuta priroda šumovitog Kopaonika i kristalno čist vazduh. Po broju izvora mineralnih voda, različitog sastava i temperature, i njihovoj izdašnosti, spada u najbogatije u zemlji.

Svoj boravak možete provesti aktivno, u šetnjama uređenim stazama kroz prelepu prirodu, baveći se sportom ili  na nekom izletu... Na vama je da izaberete sve ono što za vas predstavlja idealan odmor!

 

LUKOVSKA BANJA PONUDA

PALIĆ

Palić, jezero i naselje sa istim imenom, nalazi se 8 kilometara istočno od Subotice. On uvek nudi nešto novo i neponovljivo, a svake sezone su sadržaji na njemu sve bogatiji. Izvanredni objekti sa početka 20. veka (Vodotoranj, Velika terasa, Ženski štrand i Muzički paviljon), prelep park, prepoznatljivo jezero kao i mir i tišina, čine Palić idealnim prostorom za odmor i uživanje.  Odlični restorani i kafići, sportski i rekreativni tereni, tri plaže, termalni bazen, Zoološki vrt, biciklističke i pešačke staze, niz raznovrsnih događaja, dinamičan kulturni život, mogućnosti zabave i dodatni sadržaji čine sveobuhvatnu ponudu turističkog centra Palić. 

 

PALIĆ PONUDA

PROLOM BANJA

Prolom Banja se nalazi na jugu Srbije, na šumovitim padinama planine Radan. Poznata je pre svega po svojoj prirodnoj Prolom vodi, koja pripada retkoj grupi voda visokih balneoloških vrednosti. Banja je poznata ne samo kao lečilište već i kao mesto za: rehabilitaciju, rekreaciju, odmor i kongresni turizam.

Bilo da dolazite na odmor ili lečenje, poslovne susrete ili jednostavno na prijatan odmor u prirodi, svoj boravak možete upotpuniti Wellness tretmanima, opuštanjem u zatvorenom i otvorenim bazenima, ručkom u "Etno restoranu", izletima do Đavolje Varoši, crkve Lazarice... Možete samo osmisliti svoj idealni boravak ili izabrati neki od naših paketa.

 

PROLOM BANJA PONUDA

SIJARINSKA BANJA

Sijarinska Banja se nalazi na jugu Srbije, na obalama reke Jablanice i u podnožju planine Goljak, na nadmorskoj visini od 520 m. Udaljena je 50 km od Leskovca i 330 km od Beograda.

Ima 18 izvora mineralne vode.

Posebnu atrakciju, jedinstvenu u Evropi, predstavljaju gejzir tople vode, čiji vodeni stub dostiže visinu od 8 m i povremeni gejzir koji eruptira na svakih 10 minuta. Pored mineralne vode, lekoviti faktor u Banji je i radioaktivno-sumporovito blato.

 

SIJARINSKA BANJA PONUDA

SOKO BANJA

Smeštena u kotlini između Rtnja, Ozrena i Device, na nadmorskoj visini od oko 400 m, sa izuzetno blagom klimom u kotlini koja je prekrivena cvećem i zelenilom sa bogatim izvorima mineralnih voda i u svetu čuvenih po svojoj lekivitosti. Jedno je od najposećenijih banjsko-klimatskih i turističkih mesta u našoj zemlji.

Bogatstvo mineralnih voda privlači one kojima je potrebno lečenje (hronični bronhitis, bronhijalna astma, psihoneuroze, neurastenije, povišeni krvni pritisak, hronični reumatizam, išijas, malokrvnost, neke ženske bolesti, iscrpljenost i rekonvalescenti), ali Sokobanja je i stečište zdravih ljudi željnih odmora, razonode, šetnji kroz nedirnutu prirodu prepunu čistog planinskog vazduha, kupanja u jezeru na Ozrenu ili Bovanskom jezeru ili u bazenima sa mineralnom vodom.

 

SOKO BANJA PONUDA

SUBOTICA

Grad Subotica se nalazi na severu Republike Srbije, duž glavnih evropskih koridora i između dve reke: Dunava i Tise. Izvanredno kulturno nasleđe, bogato ukrašene građevine, multikulturalni duh i evropski šarm su osobine koje čine ovaj grad drugačijim.

Subotica je poznata po svojoj opuštenoj atmosferi, dobroj hrani i kvalitetnim vinima. Festivali, događaji, koncerti, živopisan kulturni život tokom cele godine je razlog više da posetite ovaj grad. Povrh toga, Subotica nudi puno zanimljivih mesta za odmor i razonodu, kao i za mnogobrojne aktivnosti oko jezera, na ergelama, salašima, u šumama i lovištima. 

PLANINA TARA

Planina Tara je jedna od naših najlepših planina i svakako jedan od najprivlačnijih predela Srbije. Pokrivena gustim četinarskim i listopadnim šumama, protkana pašnjacima i livadama, ova lepotica planinskog sistema Srbije ali i celog kontinenta, svakako zaslužuje epitet Kraljice planina.

Sa juga i jugoistoka, Tara je oivičena rekom Kamišnom i Kremanskom kotlinom oslanjajući se na Zlatibor i Mokru Goru. Na istoku se naslanja na ogranke Ponikava i Stapara. Na severoistoku granicu joj čini reka Pilica. Sa severa masiv Tare oivičen je kanjonom reke Drine, sa severozapada rekom Derventom, dok je sa zapada omedjan Belim Rzavom. Površina Planine Tare u navedenim granicama je 183 km2, a nadmorska visina iznosi 1000m do 1200m. Najviši vrh Tare je Zborište sa nadmorskom visinom od 1544 m.

 

PLANINA TARA PONUDA

VRNJAČKA BANJA

Vrnjačka Banja, najveće i najpoznatije banjsko lečilište u Srbiji, delom je na blagim, obroncima planine Goč prema Zapadnoj Moravi i delom u pitomim dolinama Vrnjačke reke i Lipovačke reke. Zavisno od položaja pojedinih delova naselja nadmorska visina se kreće od 220 do preko 300 metara.

Klima je umereno kontinentalna. Uticaj obližnjih planina daje mikroklimi Vrnjačke Banje poseban karakter i čini je veoma prijatnom. Leta su umereno topla sa svežim jutrima i večerima a zime su snegovite i bez oštrih mrazeva. Idealno mesto za odmor i opuštanje.

 

VRNJAČKA BANJA PONUDA

SOLARIS

ZLATIBOR

Bogatstvo u četinarskim šumama i potocima, veliki broj sunčanih dana i izuzetno povoljna klima Zlatibor čine jednom od najposećenijih planina. Prosečna nadmorska visina je 1.000 m, a najviši vrhovi su Tornik (1.496 m) i Čigota (1.422 m).

Udaljenost od Beograda je 230 km.

Centar Zlatibora sa brojnim klubovima, restoranima, kafićima i poslastičarnicama predstavlja pravo mesto za dnevnu i noćnu zabavu.

Šetnju borovim šumama upotpuniće poseta nekom od brojnih obližnjih izletišta: Ribničko jezero, selo Kremna, prašuma u Murtenici, Stopića pećinu, etno selo Sirogojno, manastir Uvac, Šarganska osmica i Drvengrad.

 

ZLATIBOR PONUDA

BANJA VRDNIK

 

Banja Vrdnik se nalazi u Vojvodini (središnji deo Srema)
na južnoj strani padina Fruške gore.
Banja je smeštena na nadmorskoj visini od 210m, okružena blagim potočnim dolinama, obraslim bujnom i raznolikom vegetacijom. Pruža izvanredne mogućnosti za lečenje, odmor i rekreaciju.
Zbog čistog vazduha banja Vrdnik se svrstava i u red vazdušnih banja.Banja je bogata termomineralnim vodama. Njene vode spadaju u red homeo-termi, temperatura vode iznosi oko 32,8° C.
Banja poseduje otvoreni i zatvorene bazene, saune i dr. koji pružaju uslove za rekreaciju, relaksaciju kako onima koji dolaze na lečenje, tako i gostima koji dolaze na odmor.

 

BANJA VRDNIK PONUDA