Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.
Slovenija

BLED

Bled je, sa svojom okolinom i prirodnim lepotama, pravi biser Slovenije. Već prepoznatljiva slika Bleda sa zamkom iznad grada, jezerom i ostrvcetom u sredini privlači mnoge turiste preko cele godine.U zagrljaju živopisnih planina, ponosno stoji u sredini alpskog jezera. Svojim šarmom dugo je bio simbol grada koga sada otkrivaju novi turisti, oni savremenog životnog stila, a stari ga iznova otkrivaju. Jedinstvena lepota jezera i njegove okoline, savršen geografski položaj na južnoj strani Alpa u blizini austrijske i italijanske granice čine Bled idealnim mestom za turizam.Okolina Bleda poznata je po jedinstvenim prirodnim lepotama među kojima je najlepša dolina rečice Vintgar.Bled je idealno mesto za porodični odmor i rekreaciju.

 

Preuzmite ponudu

 

ČATEŽ

Najveće slovenačko prirodno lečilište i jedno od najvećih slovenačkih turističkih centara, nalaze se na oko 420km od Beograda.Prirodno bogatstvo TERMI ČATEŽ je termalna voda koja izvire sa temperaturom 42-63°C i upotrebljava se u zdravstvenim programima. Lečenja se vrše hidroterapijom, kineziterapijom, elektroterapijom, termoterapijom kao i individualnim zdravstvenim uslugama.

Zbog mnogobrojnih unutrašnjih i spoljašnjih bazena Terme čatež predstavljaju najveće i najpopularnije Terme u Sloveniji. Za ljubitelje aktivnog odmora tu su termalne rivijere: letnja - sa 10 bazena sa više od 10.000m2 termalnih vodenih površina (gusarsko ostrvo za najmlađe, dečiji vodeni park sa igračkama, olimpijski bazen, „spora reka“, bazen sa 3 tobogana, tobogan bumerang, bazen sa talasima, vodena pečurka, vodeno klizalište...), i zimska – bazenski kompleks sa više od 2.300m2 termalnih vodenih površina (tobogan skakaonica, tobogan kamikaza, pruga za surfovanje, gusarski brod za najmlađe, vulkansko brdo koje izbacuje lavu, bazen sa talasima, divlja reka i tobogan, masažna ležišta...).

Preuzmite ponudu

 

TERME LAŠKO

Termalni centar Laškoje jedan od najstarijih termalnih centara u Sloveniji. 

Nalazi se  pored reke Savinjau prelepom parku, blizu spajanja Savinje sa Rečicom. Banja je posebno lekovita za ljude koji imaju problema sa kretanjem, ne samo zbog pogodnih prirodnih uslova i darova, već i zbog odlične opremljenosti za pacijente ili one koji prosto žele prijatnu preventivu protiv sličnih problema. Temperatura vode na termalnim izvorima je idealna – od 32 do 35 stepeni. Površina pod vodom koja je dostupna posetiocima iznosi 2.200 m2, a uključuju otvorene i zatvorene bazene.

Medicinski centar banje Laško nudi specijalne tretmane za oporavak od povreda lokomotornig sistema, degenerativnog i ekstra-artikularnog reumatizma, bolesti kičme, neuroloških i mišićnih bolesti, bolesti mozga i perifernog nervnog sistema i poremećaja cirkulacije. Od terapija postoje hidroterapija, kinesioterapija, elektroterapija, termoterapija, hipobarička i radna terapija.

TERME LAŠKO

MORAVSKE TOPLICE

Iz dubine od gotovo 2.000 metara uspinje se prirodna i jedinstvena crna termomineralna voda pogodna za lečenje različitih reumatskih i kožnih obolenja. Prirodni uslovi Moravskih toplica idealni su za programe opuštanja i vraćanja životne snage.„Crna“ termalna voda osim osim terapeutskog efekta, oživljava i osvežava telo, poboljšava i ubrzava prokrvljenost i smanjuje nervnu napetost.Uživajte u najsavremenije uređenim hotelima, kao i u nizu očuvanih elemenata stare prekomurske arhitekture.

Preuzmite ponudu

TERME PTUJ

Ove najmlađe terme Slovenije, razvijaju se u zagrljaju najstarijeg grada.

Stari grad sa dvorcem u kome je danas muzej, Dominikanski i Minoritski samostan svedoče o prošlim vremenima. Iz tri vrela sa dubine 1.050–1.590 m, izvire voda temperature 39-54°C i veoma je korisna pri lečenju i rehabilitaciji reumatičnih , degenerativnih oboljenja i neuroloških bolesti.

Terme nude i brojne sportske aktivnosti: fitness, teniski centar sa osam otvorenih i zatvorenih terena, stoni tenis, mini golf, igre loptom, kuglanje, vožnja biciklom, jahanje, pešačke ture, splavarenje rekom Dravom, a u neposrednoj blizini su i tereni za golf.

Preuzmite ponudu

RIMSKE TERME

Na reci Savinja, u Rimskim Toplicama, nalaze se Rimske terme. Lekovitost prirodnih izvora ovde su pronašli još stari Rimljani 39. godine pre nove ere. Oni su i osmislili prve bazene sa toplom, vrućom i hladnom vodom. Očuvana priroda, bogata istorija, moderna arhitektura, obronci Stražnika iz kojih izvire termalna voda, čine da Rimske terme vekovima privlače veliki broj posetilaca. Lekovitost i snaga termalne vode iz Rimskih Toplica, njen zdravstveni efekat cenili su još stari Rimljani, a kvalitet i ambijent je od tada do današnjih dana znatno poboljšan i kao magnet privlači posetioce iz svih krajeva sveta. Osetite pravi hedonizam u Rimskim termama, opustite se uz brojne sportske i zabavne aktivnosti..

Preuzmite ponudu

TERME TOPOLŠICA

Topolšica sa svojim izuzetnim prirodnim vrednostima poseduje sve ono što je potrebno za telo i dušu savremenog čoveka. Prirodni lekoviti činioci su termalne/banjske vode i blaga srednje-planinska klima. Vodu termalnog/banjskog izvora (32˚C), koja je primenjiva za lečenje bolesti kičme i zglobova, stanja nakon povreda, postoperativnih stanja na rukama i nogama, bolesti disajnih organa, lakših oblika hroničnih oboljenja srca i krvotoka kao i hroničnih neuroloških oboljenja, smo uveli u naš unutrašnjo-spoljašnji bazenski kompleks i vodeni park Zora.

TERME ZREČE

Terme Zreče nalaze se u severnom delu Slovenije, između Maribora i Celja. Smeštene su u blizini Rogle, a okruženje u kojem se nalaze ostavlja bez daha. Ove terme udaljene su od Beograda oko pet sati vožnje, a gostoprimljivi domaćini i bogato opremljen termalni kompleks, učiniće da se ovoj lepoti opet vratite.

 Moderni zdravstveni centar u potpunosti koristi sva prirodna bogatstva područja na kojem se nalazi. Terme su smeštene na nadmorskoj visini od 396 m. Zreče i Rogla čine zajedno jedan od najvećih zdravstvenih i turističkih centara Slovenije

 Voda u termi Zreče je akratotermalna sa temperaturom od 35 C, koja sadrži kalcijum – magnezijum – hidrogenkarbonat, a popularno je lečenje prirodnim blatom (bentonit). Terme Zreče dobre su za lečenje stanja nakon povreda ili operacija na lokomotornom sistemu, za lečenje degenerativnih i reumatskih bolesti, povrede i bolesti perifernog nervnog sistema, poremećaje periferne cirkulacije krvi, blagotvorno deluju na bolesti disajnih organa, alergije, bolesti očiju i kože, pomažu pri lečenju sportskih povreda...